Sentencia

El Tribunal de Corts deixa lliure el 'Rambo de la Cerdanya'

El Tribunal de Corts deixa lliure el 'Rambo de la Cerdanya'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va deixar lliure ahir Martí Cots, més conegut com el Rambo de la Cerda­nya, famós pel seu llarg historial delictiu tant a l’Estat espanyol com a França. La justícia andor­rana el va absoldre dels delictes de blanqueig, accés il·lícit a casa habitada i furt en grau de temptativa pels quals estava acusat. D’aquesta manera, Cots ja no té cap compte pendent amb la justícia andorrana, motiu pel qual el mes d’octubre passat se’l va lliurar a França. La policia andorrana el va acompanyar fins a la frontera francesa, on l’esperaven agents de la gendarmeria que el van detenir per un furt a la Guingueta d’Ix.

El lletrat de la defensa va mantenir que no hi havia prou proves que incriminessin el seu client, ja que no es va trobar cap indici que l’assenyalés directament. La mateixa postura va mantenir el processat, que va manifestar durant la vista oral, amb actitud desafiant en tot moment, que “tinc dret a confessar-me no culpable perquè a Andorra no he fet res”. D’altra banda, el ministeri fiscal havia sol·licitat l’ingrés de Cots a presó per un període de quatre anys o el pagament d’una multa de 30.000 euros i l’expulsió del país en un període de 15 anys. Finalment, el tribunal va optar per l’absolució.

El Rambo de la Cerdanya va ser detingut a territori andorrà el 23 de desembre passat en un hotel de la parròquia d’Encamp. Va ser descobert després que dies abans demanés feina a una finca d’Auvinyà. El seu aspecte va cridar l’atenció del treballador amb qui va parlar, motiu pel qual va donar avís a la policia. El Rambo de la Cerdanya s’havia escapat a principi del desembre del 2018 del centre psiquiàtric en el qual estava reclòs per ordre del jutge. A més de França, Espanya també reclamava el pres per un robatori a l’Hotel Alp de la Masella la matinada del 22 de desembre, un dia abans de la seva detenció, en el qual va sostraure més de 17.000 euros.

tracking