Política

Aleix sosté que “cap elecció és igual” i que Gili sumava el vot liberal a l'abril

DA presenta la gestió comunal com un aval però anuncia nous projectes per a Escaldes

Aleix sosté que “cap elecció és igual” i que Gili sumava el vot liberal a l'abrilDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els demòcrates escaldencs van presentar ahir la seva candidatura, continuista amb la gestió comunal dels últims anys però que aportarà, van defensar, noves idees per seguir millorant la parròquia. “Escaldes és un referent del país i la nostra idea és fer un pas endavant amb nous projectes”, va resumir la número dos de la llista, Núria Barquín. La llista liderada per Miquel Aleix i Núria Barquín s’enfronta a una situació inèdita, el fet que Rosa Gili trenqués l’hegemonia taronja a l’abril i gua­-nyés els dos escons de la territorial i que ara la rival torni a ser Gili. Miquel Aleix va treure ferro: “Cap elecció és igual, de les generals a les parroquials hi ha molta diferència.”

El candidat va defensar que presenten “l’aval” de la feina feta els últims mandats i una candidatura renovada, barreja d’experiència i i joventut, per fer “molt bona feina des del comú”. A més, va recordar, Gili va guanyar en el si d’una coalició que “ja no hi és”. També va aprofitar per llançar una crítica a la rival socialdemòcrata. “No sembla gaire lògic ni normal”, va etzibar, que deixés el Consell tot just sis mesos després de ser escollida. Això sí, va afegir, tothom pot fer el que vulgui.

I sobre coalicions, també va haver de respondre a la decisió de no fer pacte amb Liberals. Va declinar dir quina era la seva preferència, però sí que va defensar la fortalesa que considera que té la formació tota sola a Escaldes. El candidat va qualificar de “normal” que es busqués la governabilitat del país però va insistir en el missatge que les parròquies i les circumstàncies de cadascuna d’elles “són diferents”.

Del programa, els demòcrates van evitar donar pistes. Però sí que van avançar que també s’ha plantejat en clau nacional amb alguna iniciativa sobre habitatge. També parlarà de l’heliport. Aleix i Barquín van estar acompanyats a la presentació de dues noves cares en política, Enric Castellet i Josep Travé. Núria Pons, amb experiència com a consellera de comú, repetirà com a número 4.

tracking