x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
MOBILITAT

Nou sistema d'alertes per conduir amb neu

Mobilitat crea una fase taronja la qual indica la presència de gel i, per tant, perill a la carretera. L’ús de cadenes és obligatori per a tots els vehicles de més de 3 tones i mitja així com circular per sota dels 50 quilòmetres per hora
Els nous colors de la neu

Els nous colors de la neu

Els nous colors de la neu

Presentació del Dispositiu Especial de Trànsit d'Hivern 2019-2020

La fase taronja obligarà a portar cadenes als vehicles pesants

Presentació del Dispositiu Especial de Trànsit d'Hivern 2019-2020

SFGA/JAViladot
Actualitzada 19/11/2019 a les 16:19
Mobilitat elimina la fase verda i crea la fase taronja, la qual obliga als vehicles de més de 3,5 tones a portar cadenes. El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, ha presentat els nous "colors de la neu" en el marc del Dispositiu Especial de Trànsit per a l'hivern 2019-2020, els quals informaran de quin és l’impacte que la nevada té sobre la xarxa viària i indicaran quines són les pautes que cal seguir per adaptar la conducció a l’estat de la carretera. La fase verda s'elimina i la groga indica la presència de neu a la carretera, obligant l’ús de pneumàtics especials o equipaments, sense superar els 60 quilòmetres per hora. La fase taronja indica la presència de gel i, per tant, perill a la carretera, fet que obliga l’ús de cadenes per a tots els vehicles de més de 3 tones i mitja, així com circular per sota dels 50 quilòmetres per hora. La fase vermella s'activa quan les condicions a la carretera són molt adverses, obligant a utilitzar cadenes per a tots els vehicles i portar una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. La fase negra s'activa quan la neu fa que la carretera sigui intransitable i hi hagi risc molt elevat de quedar-se immobilitzat a la xarxa viària durant molt de temps.
L'abast del dispositiu especial de trànsit anirà comprès entre la festivitat de la Immaculada i la Constitució Espanyola, on es calcula que hi haurà 43.000 vehicles que accedeixin per la frontera hispano andorrana i la franco andorrana, les festivitats de Nadal, cap d'any i reis, que es calcula un total de 159.999 vehicles, i durant les 16 setmanes d'hivern (des del 8 de gener fins al 28 d'abril del 2020).
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts