x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Societat

El resident Leo Urban, un dels escaladors de la Torre Glòries

El jove ‘freerunner’ va pujar, juntament amb Nico Mathieux, els 145 metres del gratacel barceloní a plena llum del dia i amb l’equipament just
Els dos escaladors a la torre

Els dos escaladors a la torre

El resident Leo Urban va pujar 145 metres

Els dos joves van tenir temps suficient per gaudir del moment al cim del gratacel i guardar el record amb unes espectaculars instantànies.

El resident Leo Urban escala la Torre Glòries sense protecció

Els dos joves van tenir temps suficient per gaudir del moment al cim del gratacel i guardar el record amb unes espectaculars instantànies.

LEO URBAN
LEO URBAN

El resident Leo Urban escala la Torre Glòries sense protecció

Els dos joves van tenir temps suficient per gaudir del moment al cim del gratacel i guardar el record amb unes espectaculars instantànies.

LEO URBAN
Actualitzada 18/11/2019 a les 17:47
Un dels dos nois que dissabte al matí van escalar la Torre Glòries de Barcelona és Leo Urban, un resident especialista en parkour. El jove, conjuntament amb el seu company, Nico Mathieux, va protagonitzar una imatge espectacular quan van ser descoberts mentre escalaven, amb l’equipament just (magnesi i peus de gat), el gratacel de 145 metres d’alçada que fins ara era conegut com a Torre Agbar. “És un repte que ens vam fixar ara fa cinc anys”, va explicar el Leo, que va dir que ambdós buscaven un edifici emblemàtic per dur a terme l’acció. La imatge dels joves al cim de l’edifici va cridar l’atenció de les persones que es trobaven a la zona i es va fer viral en poques hores. Els protagonistes van publicar als seus comptes d’Instagram (@leo.urban i @nico.mathieux) les espectaculars imatges de l’acció. Quan els dos escaladors portaven uns 50 metres, els Mossos d’Esquadra, els bombers i la Guàrdia Urbana van enviar diverses dotacions i van acordonar la zona. Segons els Mossos d’Esquadra, els joves no van ser detinguts, sinó identificats, motiu pel qual portaven els passaports a mà, i traslladats a la comissaria més propera per declarar. Ara, s’enfronten a una sanció administrativa.
Segons Leo, tot i haver estudiat durant aquest temps l’alçada, els materials i l’estructura, de l’edifici, la idea va quedar “en la nostra ment, sense cap mena de pressió”, i la decisió de fer-ho no va arribar fins fa només una setmana amb una trucada del Nico al Leo. “Em va dir que anava a Barcelona i que si volia escalar la Torre Glòries”, va revelar. “Ho teníem controlat, tenim les capacitats, i l’únic dubte era la fragilitat dels vidres que recobreixen la torre”, va manifestar el jove resident, posant l’accent en l’incògnita de la possible erosió dels materials a la part alta de l’edifici. “No tots poden estar al mateix nivell de manteniment”, va explicar L’acció però va començar la nit anterior, quan els dos joves es van apropar a l’edifici situat a la plaça de les Glòries de la capital catalana per entrenar-se durant una hora. “La torre té uns pisos soterranis que baixen uns 15 metres, ens vam ficar allà on ningú ens podia veure”, va explicar. “Volíem agafar confiança, veure les diferents tècniques que podíem utilitzar i saber com solucionar possibles problemàtiques a una alçada de 100 metres”, hi va afegir. Així, tot va anar perfectament, “no vam tenir cap ensurt, ens va donar molta confiança entrenar durant una hora a la nit”.

Un cop a dalt, els dos nois van tenir temps de gaudir de les vistes i de fer unes quantes fotografies. “No hi havia ningú i vam tenir temps d’apreciar el moment”, va explicar el Leo. Pocs minuts després d’iniciar la baixada, ja es van trobar amb un bomber que, des d’un dels pisos més alts de l’edifici, els va etzibar un “com la lieu”, amb un somriure d’orella a orella. “Vam cooperar en tot moment, el nostre objectiu era escalar l’edifici i vam assumir la responsabilitat d’aquesta escalada il·legal. El Leo explica orgullós que les forces de seguretat, que es van mostrar preocupades per l’estat dels escaladors, tenien una actitud més d’admiració que de tensió. “Forma part d’una aposta tot això?”, els va dir un altre policia.
 
JA VA ESCALAR LA TORRE EIFFEL EL 2015
El resident Leo Urban ja va escalar a mans nues la parisenca Torre Eiffel el novembre de 2015 conjuntament amb altres joves freerunners de Hit the Roa’. En aquella ocasió, el jove va ser detingut pels membres de seguretat del monument i va estar, amb els seus companys, retingut durant quatre hores. Finalment, com en aquesta ocasió, els joves es van enfrontar a una multa. El Leo assegura que ja tenen un nou objectiu en ment, però que prefereixen mantenir la sorpresa. De moment el Principat queda descartat. “A Andorra el més espectacular són les muntanyes i la natura”, va afirmar el jove resident, que afirma que serà en aquests paratges on seguirà entrenant-se de cara als propers reptes.
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts