Pistes d'esquí

Dos mil esquiadors estrenen la temporada a Ordino Arcalís

Estrena aliança amb Grandvalira amb un primer dia en què es reben prop de 2.000 esquiadors

Dos mil esquiadors estrenen la temporada a Ordino Arcalís

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recent estrenada aliança entre Ordino Arcalís i Grandvalira no podia tenir millor arrancada. En el primer dia d’obertura d’Arcalís, prop de 2.000 esquiadors es van donar cita per fer les primeres baixades a unes pistes que gaudien de molt bona qualitat de la neu, que era pols i amb gruixos de 20 a 40 centímetres. Així mateix ho confirmava el director d’Arcalís, Xabier Ajona, que va dir “tenim molt bona neu i molt seca. Sembla increïble que estiguem a 16 de novembre!”.

Des de primera hora l’afluència de persones amb fam de neu va ser constant. Fins i tot es van superar les expectatives previstes i van obligar a obrir algun espai amb què, en principi, no es comptava obrir. Ajona així ho va confirmar: “No teníem previst obrir el telecadira de la Bassera, però hem vist que estava venint molta gent i hem obert per donar un bon servei.” Amb aquest, Aracalís va inaugurar temporada amb 10 de les 30 pistes obertes, fet que amb percentatge suposava obrir prop del 40% del seu domini esquiable. “Hem superat el repte d’obrir el 16 de novembre” deia Ajona.

En el mateix sentit es va manifestar el director de Grandvalira, Alfonso Torreño, que també es va mostrar molt content per la bona acollida del primer dia. Torreño va voler felicitar “tot l’equip que ha fet possible que puguem obrir” així com va voler agrair als esquiadors la paciència que havien tingut a l’hora de comprar el forfet. “És cert que hem tingut algun petit problema a les taquilles, perquè no esperàvem tanta gent. Donem les gràcies a les persones per la paciència.” va dir el director de Grandvalira.

Pel que fa a la temporada, i amb aquesta primerenca obertura, s’espera que pugui ser una de les més llargues dels últims anys. Ordino Arcalís té intenció de mantenir les pistes obertes fins al proper 3 de maig, el que suposaria que les pistes restarien obertes un total de 170 dies.

Una aliança esperada

Aquesta és la primera temporada d’hivern en què Ordino Arcalís treballarà conjuntament amb Grandvalira. A la pràctica, aquesta unió empresarial vol dir que els forfets de temporada serveixen per a totes les estacions de Granvalira Resorts. Xabier Ajona ho valorava molt positivament: “Era un pas natural donada la nova situació accionarial de l’empresa. Aquesta unió ens dóna una sèrie de recursos que abans no teníem i podem posar més serveis en funcionament. Estem molt contents”.

La valoració al respecte del director de Grandvalira, Alfonso Torreño va anar en la mateixa direcció que la d’Ajona. Torreño va dir que “la incorporació d’Ordino Arcalís dóna grans possibilitats perquè el client que té els forfets de temporada a Grandvalira pugui ja començar a esquiar. Estem molt contents per l’acollida”.

Pel que fa a les expectatives entorn a les altres estacions que agrupen el domini esquiable de Grandvalira, Alfonso Torreño es va mostrar molt optimista i va dir que “Les reserves s’estan disparant amb aquestes notícies de neu, i l’obertura d’Ordino ha fet un bon impuls”. Sobre l’estat de la neu va afirmar que “a les cotes altes ja ho tenim molt bé, i ara estem treballant amb els canons a les cotes baixes, per tenir-ho el millor possible”. Torreño va voler també recordar les persones que estaven treballant a les altres pistes de Grandvalira i va afirmar que “estan treballant a tot drap perquè en 15 dies estigui tot a punt. Tenim molt bones expectatives per a la temporada”.

REPORTATGE

Amb ganes de neu L‘obertura d’Ordino Arcalís va ser el tret de sortida a la temporada de neu. I els esquiadors, després de set llargs mesos d’espera, no veien l’hora de tornar a calçar-se esquís i la taula d’snow. Només així s’explica que a les dotze del migdia, ja hi havia diversos cotxes que ja baixaven de pistes. Ja havien estrenat la temporada i se’n tornaven cap a casa. Aquest és el cas de la Cristina. Usuària habitual de les pistes d’Arcalís, va dir que “la neu està molt bé! N’hi ha poqueta però es pot esquiar. Esperem que nevi més i tinguem una bona temporada”. Ella i la Jequi ja havien esquiat quan es formaven les primeres cues. Aparcats al llarg i ample dels diferents revolts que conformen la carretera de pujada a Arcalís, i superat el temps d’espera a les taquilles, els esquiadors s’encaminaven per accedir al telecabina, i accedir a ‘la Coma’ que era la part de l’estació que gaudia de millors condicions per esquiar. Aquí, un grup format per francesos i madrilenys, tot i que residents a Barcelona explicaven la seva experiència: “Venim a fer les primeres baixades de la temporada, i la neu està en molt bones condicions. Hem notat una mica de descontrol perquè hi havia molta gent traient el forfet de temporada, però superat això, tot molt bé” deia en Fernando. I en Josep Maria, arribat de Girona, deia “val molt la pena que Ordino estigui dins de Grandvalira. És una bona notícia”.

Dos mil esquiadors estrenen la temporada a Ordino Arcalís

tracking