x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
obres

La seu d'Andorra Telecom es farà al solar de l'antiga caserna de bombers

La parapública negocia amb el comú d’Andorra la Vella una permuta de terrenys per la plaça
Obres d'enderroc de l'antiga caserna de bombers.

Andorra Telecom ocuparà el solar de l'antiga caserna de bombers

Obres d'enderroc de l'antiga caserna de bombers.

Actualitzada 15/11/2019 a les 12:36
Andorra Telecom projecta construir la seu a la part posterior dels terrenys on s’havia d’erigir el faraònic The Cloud, on hi havia l’antiga caserna de bombers. El projecte té un pressupost de 10,6 milions d’euros. Aquesta inversió està prorratejada en els pressupostos públics de la següent manera: 3 milions per al 2020, 5 milions per al 2021 i 2,6 milions per al 2022.
Cal recordar que actualment Andorra Telecom està en uns locals de lloguer, després que la seu s’enderroqués per aixecar The Cloud. No obstant això, els alts costos d’aquest projecte el van acabar descartant, deixant la parapública sense seu pròpia.

L’edifici s’erigiria a la part posterior dels terrenys, davant del Hard Rock Café. Mentre, en aquest mateix projecte, Andorra Telecom està negociant amb el comú d’Andorra la Vella per tal que es quedi la part que toca a avinguda Meritxell, on ja hi ha la plaça que recentment ha acollit diverses concentracions. La fórmula proposada per l’empresa de telecomunicacions és la d’una permuta amb uns altres terrenys que siguin propietat del comú i que tinguin el mateix valor.

Altres detalls del pressupost
En el mateix marc pressupostari, el ministre de Finances, Eric Jover, va explicar les línies generals dels comptes. L’executiu presenta un dèficit de caixa de 23 milions d’euros en la previsió pressupostària, però seguint el que havia passat en els darrers exercicis, Jover va dir que “preveiem arribar a valors propers a l’equilibri pressupostari”. Igualment, el ministre va manifestar que el Govern estava en la mateixa línia de cercar el dèficit zero que ja havia iniciat la legislatura passada el ministre Jordi Cinca.

En aquest sentit, va expressar que l’executiu continuarà fent ús del cent per cent dels beneficis d’Andorra Telecom i del 30% de FEDA, que “són utilitzats per fer polítiques socials” i que “no es posa en cap moment en perill la viabilitat de les companyies”.
Jover també va dir que hi havia una partida oberta per a la construcció de l’heliport i que “és un compromís polític”, però que estaven pendents dels informes per parlar amb la plataforma veïnal.

 
ES CREARAN CATORZE NOVES PLACES A JUSTÍCIA
En la roda de premsa d’explicació del pressupost, el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va anunciar que es crearan un total de catorze noves places al departament de Justícia. Sobre la creació de noves posicions a la policia o als bombers, Jover va explicar que només es cobririen les vacants, però que per a l’exercici del 2020 no estaven previstes noves places en aquests dos cossos.
El ministre també va explicar que la recaptació dels impostos, tant d’imposició directa com indirecta, seguirien l’evolució positiva, tot i que va aclarir que la recaptació pel que fa als tributs dels no residents baixaria, fruit dels convenis bilaterals que se signaven i que acabaven amb la doble imposió, i que seria la dinàmica dels propers anys.
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts