x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sanitat

La CASS finançarà un medicament per deixar de fumar en tres mesos

Els beneficiaris hauran de passar per un programa de suport per desintoxicar-se
La CASS pagarà un tractament per superar l'addicció al tabac

La CASS pagarà un tractament per superar l'addicció al tabac

La CASS pagarà un tractament per superar l'addicció al tabac

Actualitzada 14/11/2019 a les 12:32
La CASS començarà a finançar a partir del pròxim any Champix, el medicament que promet multiplicar la probabilitat de deixar de fumar en només quatre setmanes. D’aquesta manera, la institució seguirà el camí obert pel govern espanyol i mantindrà les restriccions per accedir-hi, i és que el fàrmac estarà destinat exclusivament a pacients amb una gran addicció a la nicotina.
El primer requisit per rebre el tractament serà que el pacient haurà de demostrar una motivació expressa per deixar de fumar, ja que haurà de formar part d’un programa de suport, ja sigui individual o en grup, per desintoxicar-se. A la vegada, el programa només inclourà persones que fumin més de 10 cigarretes al dia i tinguin un nivell de dependència alt segons el test de Fagerström, que mesura el grau d’addicció a la nicotina. El tractament només podrà ser prescrit pels metges dels programes de desintoxicació i només podran receptar les capses mensuals d’una en una per mantenir així un seguiment constant del pacient.

El tractament només es podrà receptar un cop a l’any i, en funció de la necessitat de cada pacient, el metge podrà escollir quina és la capsa que millor s’adapta al grau de dependència. Destinant dues pastilles al dia, una al matí i una a la tarda, les més habituals seran les Champix de 56 comprimits de 0,5 mg. No obstant això, també hi haurà una capsa que barrejarà les del mig gram i les d’un gram i, per a la gent amb una addicció més accentuada, també hi haurà la de 56 comprimits d’un gram.
Champix és el nom comercial de la vareniclina, la substància que ajuda l’usuari a deixar de fumar, i és que el tractament, de tres mesos, alleuja la simptomatologia que genera les ganes de fumar i controla l’abstinència. Al mateix temps, els comprimits produeixen una reducció dels efectes gratificants de fumar. Per tant, no només redueix la necessitat de fumar, sinó que desconnecta el tabac amb la sensació de relaxació que genera. Segons els resultats dels estudis científics que es van portar a terme per a la seva aprovació, després de quatre setmanes de tractament les probabilitats de deixar de fumar es multipliquen per dos. Als dos mesos, per cinc, i si se segueix amb el tractament fins a la setmana 12 s’incrementa onze cops.
Etiquetes
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts