reportatge

Sentenciat pel DNI

El Tribunal de Corts aposta per mantenir el resident enxampat amb cocaïna al document d’identitat durant tres anys a presó i el condemna a pagar 3.450 euros.

Sentenciat pel DNI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sentència ferma condemnatòria de tres anys de presó i 3.450 euros de multa per al resident que va ser detingut a la frontera del Runer amb 70 grams de cocaïna. L’home resident de 43 anys s’enfrontava als quatre anys de presó que demanava la fiscalia en un cas més propi de pel·lícula humorística que de la vida real, i és que va ser enxampat en un control rutinari a la frontera amb Espanya després que la policia li demanés el document d’identitat i trobés en el perfil d’aquest un rastre de pols blanca que després de les inspeccions pertinents va resultat ser cocaïna.

En aquell moment, la policia va demanar a l’acusat si portava cap tipus de substància a sobre i, tot i que aquest va remarcar de totes les maneres possibles que no, els cossos de seguretat van procedir a escorcollar el vehicle, on van trobar 70 grams de la mateixa substància del DNI amagats sota el seient. Un cop reconegut el delicte de tràfic de drogues, el dubte va ser si aquest tràfic era per a la venda en bloc o per repartir-la en petites dosis.

La fiscalia va demanar quatre anys de presó i l’expulsió del país basant-se en el fet que 30 dels 70 grams comissats anaven destinats a la venda en petits embolcalls, ja que van sortir a la llum unes converses de WhatsApp del seu telèfon, que l’acusat no va reconèixer, on s’intuïa que es reunia amb compradors per passar petites dosis de cocaïna. Aquesta teoria va prendre encara més força quan es va trobar al seu pis una bàscula de precisió que serviria per separar els 30 grams en funció de la demanda. D’altra banda, la defensa va demanar només dos anys de presó argumentant la seva postura en un problema greu d’addicció a les drogues després d’una situació personal complicada. A més, va voler donar a entendre al tribunal el penediment per les seves accions i és que des del seu ingrés a presó l’acusat s’ha destacat per la bona conducta, segons el psicòleg penitenciari, i pel procés de desintoxicació de qualsevol substància estupefaent.

Al final, Corts es va quedar enmig de les dues peticions. El tribunal va donar per bo l’argument de fiscalia pel que fa a la venda en petites dosis, però va decretar la pena de presó en tres anys, 3.450 euros de multa i va denegar l’expulsió del Principat.

tracking