reportatge

La pedra autèntica

Petracoin és el nou sistema tecnològic que garantirà al consumidor final que la compra de matèria primera sigui autèntica.

La pedra autènticaMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou sistema de software anomenat Petracoin, basat en les empreses que treballen amb la pedra natural, és l’start-up que va presentar ahir el Niu d’Andorra Telecom, un projecte que vol garantir al consumidor final que la matèria primera que està utilitzant-se és autèntica.

L’emprenedor i director general de l’empresa, Carles Moreno, va explicar que la nova solució tecnològica, que utilitza el blockchain (treball per blocs), certificarà l’origen i l’autenticitat del material al·legant que la gent té desconeixement del sector. D’aquesta manera, “es podrà assegurar que el material que es ven és l’autèntic, a més de deixar de generar desconfiança al sector”.

Tot i que Petracoin se centra bàsicament en els taulells de cuina, on la pedra natural és comuna a la majoria de llars, Moreno va explicar que podria tenir “moltes aplicacions en el món de la construcció o de la matèria primera”.

El nou model de negoci serà un servei que s’oferirà al fabricant a canvi d’una quota d’accés al software i d’una altra d’ús anual. A hores d’ara, però, el director del projecte va explicar que estan treballant en la solució i també amb un fabricant per poder fer una prova de concepte del producte, i que “està previst que durant el primer semestre de l’any vinent es posi en funcionament.

El projecte, que serà pioner en el sector a escala global, compta amb un altre sistema similar en l’àmbit particular d’una empresa fabricant.

tracking