TURISME

L'ocupació hotelera va a l'alça al novembre però perd tres punts a l'octubre

La Unió Hotelera preveu una baixada de l'ocupació de fins al 10% al juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera millora les xifres durant el mes de novembre, després de patir una lleugera disminució durant el mes d’octubre respecte al 2018, passant del 44,31% al 41,62% d’ocupació mitjana. El Shopphing Festival i les primeres nevades a les cotes més altes han suposat que el cap de setmana passat s’hagi assolit gairebé el 90% d’ocupació en algunes parròquies. A més, es va poder notar la presència del turisme gal al llarg de la jornada d’ahir, en ser festiu a França, tot i que l’alerta groga al Pas de la Casa, que obligava a fer servir cadenes per la neu, va provocar cues de més de tres quilòmetres a la frontera francoandorrana.

El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, explica que un dels motius de la baixada de turisme del mes d’octubre es podria relacionar amb els talls de circulació produïts a la Seu d’Urgell per part de grups independentistes. De totes maneres, les dades mostren que en algunes parròquies, com la Massana, que va passar del 22% el 2018 al 29% d’ocupació, sí que van augmentar. “El turisme cada vegada és més disseminat i s’interessa pel senderisme i les bicicletes”, afegeix Ramos.

Al novembre, però, els hotelers brinden per les dades de la primera quinzena i esperen que es mantinguin. “És un mes molt important per a nosaltres”, tot i que Ramos assegura que els preocupa que hi hagi nous talls de carretera o que alguns mitjans dels països veïns” alterin la realitat sobre la neu, que es troba a les zones altes, i que algun turista no vulgui venir”.

tracking