seguretat social

Font per Rascagneres i Cinca per Delgado

Font per Rascagneres i Cinca per Delgado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Llei de la CASS estableix que per reunir el Consell d’Administració de la parapública calen un mínim de sis membres. Aquest és el motiu pel qual encara no s’ha produït el relleu de tres dels seus components que segueixen en funcions tot i que fa uns mesos que van anunciar que no continuarien. El president de la parapública, Jean-Michel Rascagneres, el responsable del fons de reserva de les pensions Josep Delgado i Vladimir Fernández, un tercer membre nomenat per Govern. La qual cosa no significa que no hi hagi candidats per a substituir-los; un fet que s’ha de produir els propers dies, sobretot perquè Rascagneres es presenta a les comunals.

L’aspirant més ben situat per a ser el nou president de la CASS és l’exconseller general Albert Font. Darrere la seva candidatura hi ha el grup d’opinió Virtus Unita del qual té tot el suport, en especial de l’exsíndic Jordi Farràs, i que pressiona el Govern per al seu nomenament. També tindria el suport del PS per raons òbvies. Caldrà veure com es resol la seva vinculació amb el geriàtric de Sant Vicenç d’Enclar.

Un dels ministres amb més pes en les dues legislatures de Toni Martí al capdavant de l’executiu, Jordi Cinca, és l’escollit per a gestionar el fons de reserva de pensions. La seva formació i la trajectòria política i professional l’avalen, segons els que el proposen. Delgado deixarà el fons amb 121 milions més dels que hi havia al final del 2018. 30 per les cotitzacions i 91 per la rendibilitat.

Font per Rascagneres i Cinca per Delgado

tracking