HABITATGE

La majoria dels apartaments del Tiffany's tornen a ser habitables

Alguns dels habitatges encara no estan disponibles per desavinences amb l’assegurança

Els apartaments del Tiffany's tornen a l'habitabilitat gairebé al completFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels apartaments de l'edifici Tiffany’s de la Massana que va patir un greu incendi el març del 2016 tornen a ser habitables. Els pocs pisos que encara no estan disponibles és a causa de “petits entrebancs” entre els propietaris i les assegurances que cobreixen els electrodomèstics i els mobles de l’interior dels habitatges, segons expliquen propietaris de l’edifici.

Pancho Lizama, president de la comunitat de veïns, assenyala que en aquests moments hi ha cinc apartaments que estan a la venda. En 13 pisos ja hi ha propietaris que hi han tornat a viure, vint apartaments estan llogats de manera permanent i dotze estan llogats per a la temporada d’hivern. Una vintena d'habitatges estan desocupats a hores d’ara perquè s’utilitzen com a segones residències. Aquestes dades, que Lizama valora positivament, es contraposen als només tres habitatges que queden per acabar de construir.

El president de la comunitat indica que les obres que s’han dut a terme han consistit en la reparació de la teulada, que va ser una de les causants del gran abast de l’incendi, i també s’han fet treballs de millora a l’interior de l’edifici tot i que “no s’ha remodelat”. Aquestes, per exemple, han comportat separar els conductes d’aigua per diferenciar la fluvial de la fecal.

Lizama explica que després del greu incendi del 2016 no tenien coneixement de la qualitat de l’assegurança que tenien als seus habitatges i destaca que “quasi tots els propietaris vam tenir sort de tenir una assegurança en aquells moments.” El president de la comunitat de veïns del Tiffany's puntualitza que les al·legacions que van haver de fer perquè s’iniciés el procés de remodelació “són el que ha fet endarrerir la construcció” i afirma que, tot i així, estan satisfets que gairebé la totalitat estiguin operatius.

tracking