canvi climàtic

La descarbonització i els acords de París, focus de la cimera

La trobada d’Oficines del canvi climàtic va acabar ahir després de dues jornades de treball

La descarbonització i els acords de París, focus de la cimeraANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trobada anual de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC) va tocar el seu punt final ahir després de dues jornades de treball centrades a definir estratègies a mitjà termini de lluita contra el canvi climàtic i en favor de la transició energètica. Concretament, segons va explicar el subdirector de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Eduardo González, la trobada va servir per reafirmar el compromís dels països de la regió per complir amb els acords de París. “Tenim el gran repte d’aconseguir la descarbonització a final de segle i prometre adaptar-nos als canvis que comportarà”, va dir. Per la seva banda, el director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, va afirmar que el fet que aquesta sigui la dissetena reunió de la RIOCC demostra l’existència d’una “consciència important” per part dels 21 països participants.

A més, Miquel també va posar en relleu que a més de reduir les emissions perquè la situació no empitjori, cal crear estratègies d’adaptació. “Els especialistes del Grup Intergovernamental d’Experts del Clima han advertit que malgrat que mitiguem les emissions, aquestes mantindran la seva empremta nociva. Cal que augmentem la nostra resiliència per absorbir les variacions del clima en el futur”. En aquest sentit, Miquel també va explicar durant la cimera que al Principat es produeixen el 0,001% de les emissions globals d’arreu del planeta i que al seu torn el país té la capacitat d’absorbir-ne, a través de la natura, el 25% .

Les conclusions de les jornades seran elevades als ministres de canvi climàtic en la trobada que tindrà lloc a la COP25 que se celebrarà a Espanya el 2019 sota la presidència de Xile.

tracking