Accident

Deu anys de la tragèdia al túnel de les dos valires

Una ofrena floral amb la presència d’Espot i Vives recorda l’efemèride

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu anys després de l’accident de l’esfondrament del viaducte del túnel de les Dos Valires, que va acabar amb la vida de cinc treballadors i va deixar sis ferits, ahir a la tarda es va commemorar un acte en record als fatídics fets. L’acte va comptar amb la presència de les autoritats, encapçalades pel Copríncep Joan-Enric Vives, el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, tot i que també hi va haver la presència d’altres representants polítics.

Les autoritats van realitzar una ofrena floral a la placa commemorativa situada als voltants del lloc on va es produir l’esfondrament, just a l’entrada del túnel. En l’ofrena també hi va haver la presència de dos familiars d’una de les víctimes, tot i que no van voler fer declaracions als mitjans, al·legant una que “encara no estic preparada per poder parlar sobre el tema”.

El que sí que van explicar és que desconeixien quan es podria resoldre el cas i que tampoc tenien informació sobre el procés. A més, van assegurar que tampoc hi ha cap tipus d’associació ni de plataforma entre els familiars de les víctimes i ferits per continuar endavant el judici.

Arribats als desè aniversari de l’accident, el cas encara està encallat als tribunals. D’aquesta manera, es continua sense determinar la responsabilitat de l’accident, tot i que hi ha tretze persones processades, vuit de les quals de l’empresa constructora RMD. Per altra banda, els familiar fa temps van rebre dos milions d’euros com a indemnització avançats per l’UTE encarregada de la construcció, tot i entendre que no tenia responsabilitats.

Deu anys de la tragèdia al túnel de les dos valires

Deu anys de la tragèdia al túnel de les dos valires

tracking