Joventut

Proposta d'un pla global per a les festes majors

Proposa portar la figura de l’educador de carrer a totes les parròquies

Proposta d'un pla global per a les festes majorsÒ. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Joventut, Víctor Filloy, va proposar una nova mesura nacional per controlar la venda d’alcohol a les festes majors. Ho va fer ahir a la taula de Joventut, que va encapçalar amb els consellers comunals, en què també es va parlar de la problemàtica de l’habitatge pera ls més joves i la necessitat de crear la figura de l’educador de carrer a totes les par­ròquies.

Fer un pla conjunt per regular tot el que envolta les festes majors, aquest va ser un dels aspectes principals que va proposar Filloy als diferents consellers davant la insistència de la joventut. I és que “els mateixos joves ens van demanar començar a fer unes polítiques clares en aquest sentit. Volem agafar el pla nacional contra les neurodependències i adaptar-lo per a totes les par­ròquies. Volem estipular un horari comú entre totes les festes, que les característiques de dispensació siguin homogènies i que hi hagi unes sancions unificades arreu del país”.

D’altra banda, la taula també va treballar les propostes que van sortir de l’enquesta organitzada pel Carnet Jove, sobretot la de reduir el preu del lloguer i del transport públic. “Ens demanen que desenvolupem ajudes per a l’emancipació dels joves i una reducció en el preu del transport públic”, va explicar Filloy, que també va posar en relleu la necessitar d’implantar l’educador de carrer a totes les parròquies: “Volem potenciar aquesta figura que abans era molt comuna arreu del país i ara només existeix al comú de Sant Julià. Creiem des del ministeri que l’hem de posar en valor i aproparà els problemes dels joves al comú.”

tracking