Espanya

Un total de 4.911 persones demanen el vot al consolat

Un total de 4.911 persones demanen el vot al consolat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 4.911 espanyols residents al Principat van sol·licitar el vot per la repetició electoral espanyola, que se celebrarà diumenge vinent. Aquesta dada suposa un augment de 820 peticions respecte a les que hi va haver al mes d’abril.

El cens actual és de 23.429 persones, que suposa que només el 20,96% dels possibles votants van sol·licitar al consolat d’Espanya poder exercir el seu dret.

Aquesta dada suposa un augment respecte a les eleccions que s’havien celebrat el 28 d’abril, en què les persones que havien sol·licitat el vot eren 4.091, per un cens electoral de 23.176. Això era un 17,65% dels censats.

Cal recordar que les persones que hagin sol·licitat poder votar al consolat només ho podran fer per correu i amb les paperetes que hagin rebut al seu domicili, atès que el consolat no disposa de butlletes per fer la votació de manera presencial.

Pel que fa a l’origen dels votants, el cònsol, Antoni Prats, va confirmar al Diari que la majoria són catalans. En la seva distribució provincial, la majoria són provinents de Barcelona; seguidament hi ha les persones vingudes de Lleida, de Madrid i de Tarragona.

Els habitants espanyols a Andorra no han parat de créixer. En els darrers tres anys, el cens de votants al Principat provinent de l’Estat veí del sud ha crescut en un total de 1.150 electors.

tracking