x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

L'IPC anual acumulat situa els preus de l'octubre un 0,6% més alts

Actualitzada 05/11/2019 a les 06:48
La variació interanual estimada de l’índex de preus al consum de l’octubre presenta un percentatge acumulat del 0,6%. Aquesta dada, en cas d’acabar-se confirmant, suposaria un descens d’una dècima respecte al mateix valor, calculat el mes de setembre del mateix any.
Si es fa una comparativa amb el que va passar fa just un any, la variació és força significativa. L’acumulat que presentava l’IPC andorrà l’anualitat passada era del 2,6%, mentre que l’acumulat d’aquest 2018, de moment, és del 0,6%.

Pel que fa a la comparativa amb els estats veïns, l’IPC acumulat que presenta Espanya és d’un 0,1 per cent, que suposa que l’increment de preus a l’Estat veí del sud es manté estable. Mentre, a França, l’increment acumulat és del 0,7 per cent. Aquesta dada, si s’acabés confirmant, suposaria que l’acumulat anual a l’Estat francès hauria baixat respecte al setembre.
La motivació principal de la presentació d’aquestes dades pel departament d’Estadística és aportar la mateixa informació que faciliten els estats membres de la Unió Europea. La metodologia de càlcul que es va emprar per a l’índex avançat és la mateixa que s’utilitza per obtenir l’IPC anual.
Etiquetes
  • #1 Numbers
    (05/11/19 13:10)

    L'IPC és una broma de mal gust, els preus de la cistella de la compra i els serveis bàsics no paren de pujar, juntament amb el preu de l'habitatge, però com són números al final tot quadra meravellosament.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts