Infraestructures

Grandvalira inaugura la plataforma de Soldeu

L'acte també ha servit per estrenar l'aparcament de l'Avet que consta de 450 places i suposa una solució al problema d'estacionament que patia l'estació

Grandvalira inaugura la plataforma de SoldeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira ha inaugurat aquest matí la plataforma esquiable de Soldeu que travessa el riu Valira d'Orient i connecta amb el poble i un aparcament a la pista de l'Avet. L'acte s'ha iniciat amb una exhibició de balls tradicionals de l'Esbart Sant Romà i amb els parlaments del cap de Govern, Xavier Espot, elcònsol major de Canillo i president del Consell d'Administració d'ENSISA, Josep Mandicó,el director de projectes estratègics d'ENSISA, Conrad Blanch, l'arquitecte cooordinador de la direcció facultativa del projecte, Lluís Viu, i el conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella.A la cerimònia també ha assistit el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que ha oficiat la tallada de la cinta d'inauguració.

La plataforma de Soldeu és l'obra d'enginyeria de més complexitat que ha afrontat l'estació i ha comportat 27 mesos de treballs, amb la col·laboració d'un equip de 500 persones. Tot i que la infraestructura es va estrenar per les finals de la Copa del Món del passat mes de març la inauguració s'ha realitzat avui quan les dues obres han estat completades. "És un somni fet realitat" ha destacat el cònsol major. Així mateix, l'aparcament de l'Avet esdevé una solució al problema d'estacionament que hi havia a la part de l'estació de Soldeu gràcies a les 450 places disponibles.

tracking