Política

Espot va anar al tancament de la llista d'L'A a Escaldes

El cap de Govern hi va anar acompanyant el ministre i president dels liberals, Jordi Gallardo

Espot va anar al tancament de la llista d'L'A a EscaldesL'A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escaldes-Engordany és una de les parròquies on no ha fructificat el pacte entre DA i Liberals, i malgrat que s’intenta amagar públicament els motius, és un secret a veus que un sector important i influent dels demòcrates escaldencs no volien sentir parlar de pacte amb els liberals, com el mateix excap de Govern, Toni Martí, o els cònsols que estan a punt d’acabar la legislatura. Per això els liberals van optar per fer una llista pròpia, al marge de la que encapçala Miquel Aleix.

El comitè parroquial de Liberals es va reunir hores abans de la data límit per presentar la candidatura en solitari i van comptar amb la presència d’un assistent il·lustre, com és el president d’L’A i ministre de la Presidència, Jordi Gallardo i, aquí és on ve la gran sorpresa, acompanyat pel cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot. És a dir, el líder dels taronges va participar en la reunió de tancament de la llista dels liberals i, no només això, sinó que va expressar als presents el seu malestar per no haver aconseguit la coalició DA-L’A a Escaldes-Engordany, segons han confirmat al Diari fonts liberals.

En la reunió es va validar els noms de la llista que encapçala Higini Martínez-Illescas juntament amb Jordi Moreno Magallon. Un Illescas que mai s’ha amagat en els seus discursos i que ha reconegut clarament que Martí el té vetat i que en canvi té una bona sintonia amb Espot.

La presència del cap de Govern al comitè liberal pot tenir diverses lectures. La primera és, evidentment, justificar-se per no haver aconseguit el pacte, i l’altra, mostrar el seu suport de manera implícita als liberals. En els cercles polítics de la parròquia es comenta de manera àmplia que una derrota de DA a les comunals del 15-D seria atribuïda directament a Martí per la seva tossuderia en contra del pacte que va promoure Espot per consolidar el Govern, sobretot després que a última hora la consellera socialdemòcrata Rosa Gili va acceptar fer el salt a la política comunals per liderar la llista del PS a Escaldes.

El mateix Martínez-Illescas, en declaracions al Diari el 25 d’octubre, deia que L’A no volia ser els “palmeros de tres falcons que van vetar el pacte amb els liberals”, en una clara al·lusió a Martí, i els cònsols Trini Marín i Marc Calvet. A darrera hora, a banda de l’anunci de Gili, es va conèixer també la presència de terceravia, una dispersió de vot que a priori perjudica el centre i la dreta, tot i que amb les dades a la mà aquest cop el Partit Socialdemòcrata va en solitari, sense el paraigua de d’Acord, i per tant amb menys expectatives de vot, mentre que els demòcrates consideren que han armat una llista potent amb Miquel Aleix. Les urnes ho diran, el que no faran les urnes és curar unes ferides que tenen la família demòcrata dividida a Escaldes-Engordany perquè Martí no ha paït el tracte que va rebre de la llavors oposició al seu govern.

També, segons ha sabut aquest rotatiu, Gili es va reunir amb dirigents liberals dissabte per sondejar un possible pacte, però la cosa no va anar a més tenint en compte que la cúpula socialdemòcrata no tenia cap intenció d’intentar aquesta coalició després del divorci amb L’A i de la forma com va finalitzar l’experiència amb d’Acord.

tracking