Cues per Tots Sants

El pont de Tots Sants acaba en col·lapse a la xarxa viària

La CG1 va registrar fins a set quilòmetres de cues en un pont que va vorejar el ple d’ocupació hotelera a les parròquies centrals

El pont de Tots Sants acaba en col·lapse a la xarxa viàriaJ. R. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers del país van tancar ahir un dels millors caps de setmana de la temporada baixa amb un pont de Tots Sants que va posar el cartell de tot venut a les parròquies centrals. La gran afluència de visitants va provocar cues de sortida a les dues fronteres, en què es destaquen els set quilòmetres que es van registrar en sentit sud durant diverses hores. Les retencions començaven a l’alçada de l’Estadi Comunal fins a arribar a l’entrada de Sant Julià de Lòria. Un cop superada la població, els conductors es trobaven més cues fins a arribar a la frontera. En alguns moments les retencions es van estendre a l’N-145 en direcció a la Seu d’Urgell. També hi va haver cues a la C-14 i a la C-16. Al Pas de la Casa també hi va haver retencions de fins a tres quilòmetres, agreujades per la neu. Unes cues que s’havien donat divendres i dissabte d’entrada i sortida pels compradors francesos.

Tot i que molts dels visitants van aprofitar el dijous a la tarda per començar a mobilitzar-se cap al país i estalviar-se així les cues a la frontera, no va ser fins divendres que els hotelers van notar un salt important en quant a reserves. “El pont de tres dies ens ha anat molt bé per agafar embranzida de cara a la temporada alta. Molts turistes van arribar dijous, pero els dies més forts van ser divendres i dissabte, que van arribar al ple a les parròquies centrals”, va explicar Carles Ramos, president d’Unió Hotelera, que també va recalcar les bones xifres de les parròquies del nord: “A totes les altres parròquies hem estat al voltant del 90% d’ocupació menys a Ordino que ens hem apropat més al 80%”.

El tall de la carretera de dijous a la Seu d’Urgell va posar la por al cos d’hotelers i comerciants que patien per si aquesta interrupció en la circulació es podria repetir durant el cap de setmana i tenir afectacions a nivell d’afluència de visitants durant el pont, “per sort”, però, no es va repetir i la valoració final del cap de setmana és molt positiva: “En general ha anat molt bé tot el cap de setmana, hem estat en una línia similar al pont de l’any passat, tenint en compte que va caure en dijous, va haver-hi un dia més de festa i la gent es va repartir més”, va replicar Ramos, que ara espera el pròxim pont per agafar embranzida per a la temporada alta: “L’objectiu ara és mantenir-se amb els caps de setmana i esperar el pròxim festiu important que és el pont de la Constitució i el de la puríssima”.

NIVELL DE VENDES POSITIU

Entre els comerciants es va valorar positivament el resultat de les vendes durant el pont, molt especialment durant dissabte i més moderat divendres. Ahir, però, les vendes van ser més minses ja que la majoria de turistes van decidir marxar durant les primeres hores. No obstant, a nivell global, les vendes han estat més importants que en d’altres caps de setmana, sobretot a les parròquies centrals. De manera similar ho van viure els comerciants de tabac del Pas de la Casa. L’entrada en vigor de divendres de l’augment de preu del tabac a França va fer que el nombre de turistes del país veí del nord augmentés en relació amb caps de setmana anteriors. L’afluència de turistes, però, es va veure reflectida en vendes, sobretot dissabte.

MOBILITAT ACTIVA LA FASE GROGA PER LES PRIMERES NEVADES

Ahir al matí van caure les primeres nevades importants al Principat que van fer que des de Mobilitat es decidís activar la fase groga que es va iniciar al voltant de les 10 hores del matí i es va donar per finalitzada a dos quarts de dues de la tarda. Així, es van necessitar equipaments especials a la CG-2 per passar pel Port d’Envalira; a la CG-3, a la Cruïlla de Sorteny; a la CS-340, al Coll d’Ordino i a l’RN-22 d’accés a França. De fet, va ser en aquesta darrera via on es van produir llargues cues de sortida per la frontera francoandorrana, un trànsit dens que es va iniciar 30 minuts després de l’inici de la fase groga, ja que molts dels turistes que es trobaven a la carretera, i que van decidir iniciar l’operació sortida durant el matí, van haver de posar els equipaments especials o anar a comprar-los en aquell mateix moment. Avui el límit d’aiguaneu se situarà sobre els 2.400 metres. A partir del migdia s’espera que hi hagi un cel força cobert i cap al vespre podrien arribar precipitacions febles. Demà el límit d’aiguaneu se situarà cap a 1.600 metres, tot i que al vespre i nit davallarà a 1.200 metres.

El pont de Tots Sants acaba en col·lapse a la xarxa viària

El pont de Tots Sants acaba en col·lapse a la xarxa viària

tracking