Salut

El Govern demana vacunes contra el rotavirus i papil·loma humà

El Govern demana vacunes contra el rotavirus i papil·loma humàARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut demanarà vacunes contra el rotavirus i el virus del papil·loma humà, entre d’altres, totes incloses en el calendari de vacunacions sistemàtiques del Principat, a més de la vacuna contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina per a la vacunació de les embarassades. El ministeri també demanarà, tal com s’assenyala al plec de bases per al concurs internacional per adquirir-les, les vacunes triple vírica (xarampió, rubèola i galteres), la vacuna de la varicel·la, la vacuna antimeningocòccica B i l’antipneumocòccica conjugada tetravalent.

En total, el nombre de totes les vacunes, dels diferents tipus esmentats, que el ministeri de Salut demana, seguint l’estimació que es fa per a l’any que ve i el 2021, serà de 19.300 vacunes. L’estimació que es fa des del ministeri és que durant el 2020 hi haurà un consum total estimat anual de 9.000 vacunes, mentre que el 2021 l’estimació anual s’incrementa fins a les 10.300 vacunes. El tipus de vacunes més nombrós que s’ha sol·licitat és el de la vacuna combinada (diftèria, tètanus, antipertussica acel·lular de l’adult i poliomielitis inactivada) i la de l’antimeningocòccica B. El ministeri estima que el consum serà de 3.000 vacunes per a cadascun dels dos tipus, una xifra que es divideix equitativament entre els dos anys. La vacuna antimeningocòccica B és també la que té el preu unitari més alt. El seu cost és de 65 euros, un preu una mica més alt que les vacunes contra el virus del papil·loma humà i la del rotavirus, que tenen un cost al voltant dels 60 euros.

CAMPANYA CONTRA LA GRIP

Dilluns passat es va iniciar la campanya de vacunació contra la grip. El ministeri de Salut aquest any ha comprat 6.500 dosis i va recomanar la vacunació, a banda dels grups de risc, a les persones amb contacte amb aus domèstiques, salvatges o porcs per reduir l’oportunitat de coinfecció de virus humà i aviari o porcí.

tracking