TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Afers exteriors

Set persones a temps complet per a la Cimera Iberoamericana

Set persones a temps complet per a la Cimera IberoamericanaF. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern destina un total de set persones a temps complet per a la realització de la Cimera Iberoamericana, que se celebrarà al Principat el novembre de l’any vinent. Així ho va notificar en resposta a les preguntes realitzades per la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela, relativa als recents nomenaments del departament. Aquest està liderat per una directora, un ambaixador, un coordinador nacional adjunt, una responsable de cooperació adjunta i un equip de suport a la secretaria pro tempore formada per dues tècniques i una administrativa. En la resposta l’executiu va matisar que és una estructura centrada en els aspectes de contingut i els polítics. I que de l’organització i aquells aspectes relacionats amb la logística, la seguretat, els actes protocol·laris, etcètera, se’n fa càrrec la Fundació Oficina de la Cimera Iberoamericana Andor­ra 2020.

El Govern també va manifestar que aquesta estructura està pensada per fer front al conjunt de reunions preparatòries i fòrums que tindran lloc en el bienni 2019-2020. Entre aquestes, les preparatòries estan orientades amb una dinàmica que manté dos processos paral·lels: les reunions de coordinadors nacionals i les de responsables de cooperació. Així, va manifestar que el departament dona suport als ministeris i departaments tècnics durant la preparació i l’execució del conjunt de reunions sectorials específiques, les quals estan presidides o copresidides pel Principat.

Respecte a la qüestió sobre la incorporació d’un ambaixador amb residència a Andorra, l’executiu va assenyalar que la figura és merament un perfil polític i ho va justificar al·legant el volum de treball que comporta la secretaria pro tempore. I va argumentar que l’ambaixador prendrà possessió de les funcions de coordinador nacional d’Andorra durant el període en què aquesta presideixi la Conferència Iberoamericana.

tracking