Reportatge

Poc suport al tall de la carretera per reivindicar la República

La miniconcentració estudiantil en contra de la sentència que va tenir lloc ahir al pas de vianants del costat del polígon de Lleteries, a la carretera N-260 de la Seu d’Urgell, va causar petites retencions a l’entrada i sortida de vehicles del Principat i Espanya.

Poc suport al tall de la carretera per reivindicar la Repúblicaradioseu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Alt Urgell va motivar un minigrup d’estudiants de la Seu d’Urgell en vaga perquè creuessin de manera constant el pas de vianants situat a l’altura del polígon de Lleteries, a la carretera N-260. L’acció va causar petites retencions a l’entrada i sortida del Principat entre les 12.45 i les 16 hores, però va tenir molt poca resposta. Fins al punt que, a través de les xarxes socials, el CDR de la comarca va fer una crida perquè s’hi sumés més gent. Els manifestants van ser desallotjats finalment pels mossos.

Els joves es van concentrar per reclamar l’alliberament dels liders independentistes i per denunciar els abusos policials i detencions de les dar­reres setmanes en el marc de les protestes que han esclatat a Catalunya a conseqüència de la sentència. Els participants es van reunir al migdia i van emprendre una marxa pel centre de la capital alturgellenca, des del pont del passeig fins al pont de l’N-260. En arribar al punt de destí, els estudiants van començar a creuar el pas de zebra impedint la circulació de vehicles en ambdues direccions. Tot i que molts automòbils van optar per buscar rutes alternatives pel nucli urbà de la ciutat, finalment els mossos d’esquadra van intervenir i van desallotjar els manifestants, retirant-los al voral de la via i evitant que tornessin a ocupar la carretera. Tanmateix, el CDR de l’Alt Urgell va convocar un pícnic sorpresa que tampoc va tenir èxit de convocatòria.

ELS HOTELS PREVEUEN UNA GRAN AFLUÈNCIA PER TOTS SANTS

Les associacions hoteleres preveuen una gran afluència de turistes pel pont de Tots Sants que s’inicia avui. Carles Ramos, president de la Unió Hotelera, va explicar que “l’ocupació per a aquestes dates ronda quasi el 100%, s’arribarà al ple total o poc ens faltarà, sobretot la nit de divendres i la de dissabte”. Quant als possibles talls de carretera que podrien tenir lloc durant el pont, per la sentència del procés, el president va matisar que s’espera una entrada massiva de vehicles, i si “hi acaba havent manifestació serà molt negativa per a l’hoteleria i el comerç del país”.

Poc suport al tall de la carretera per reivindicar la República

tracking