JUSTÍCIA

'El Rambo de la Cerdanya' va ser entregat a França

Corts va dictar l’expulsió administrativa i ara ha de donar comptes d’un furt a la Guingueta d’Ix

'El Rambo de la Cerdanya' va ser entregat a França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martí Cots, conegut com El Rambo de la Cerdanya, ja no es troba a Andorra. El seu advocat, David Monclús, va confirmar ahir que la policia andorrana el va acompanyar fins a la frontera francesa, on l’esperaven agents de la gendarmeria que el van detenir per un furt a la Guingueta d’Ix.

Cots va ser alliberat divendres passat pel Tribunal de Corts. El Rambo suposava un problema, ja que el seu trastorn mental aconsellava l’internament en un centre adequat que Andorra no té, ja que pateix esquizofrènia paranoide amb trets antisocials. Així ho va destacar el psiquiatre de la presó durant el judici, en què va destacar els esforços fets durant l’any que va estar empresonat, per adaptar els protocols de la Comella a algú amb les seves necessitats.

A França no s’hi estarà gaire temps, ja que el delicte no és important. Hi ha una euroordre contra ell i les autoritats gal·les procediran a extradir-lo a Espa­nya quan hagi complert la pena. Al país del sud l’espera la justícia pel robatori a l’Hotel Alp de Masella la matinada del 22 de desembre del 2018, del qual va sostraure més de 17.000 euros, un dia abans de la seva detenció al Principat, el 23 de desembre, en un hotel situat a la parròquia d’Encamp.

El seu lletrat va aclarir ahir que s’havia dictat una ordre d’expulsió administrativa i que per això va ser entregat a les autoritats franceses.

tracking