Comptes individuals endarrereixen el retorn de la renda variable de Suïssa

Algunes demandes de clients compliquen el traspàs dels fons que BPA tenia a Credit Suisse

Comptes individuals endarrereixen el retorn de la renda variable de SuïssaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les demandes de clients individuals que encara estan en un procés judicial són les causants de l’endarreriment del retorn a Andorra dels actius de la renda variable bloquejada a Credit Suisse. Així ho va manifestar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va tornar a mostrar la seva preocupació pel retard en el traspàs dels actius a Vall Banc i va considerar important el retorn de la renda variable bloquejada “com abans millor”.

Jover va manifestar que des de l’AREB es va informar que aquesta situació té lloc per algun “element legal associat amb Suïssa”. És a dir, que tot i que la justícia suïssa va desbloquejar tots els diners, tal com va assenyalar el ministre, i que per tant estaven llestos per tornar al país, hi ha “alguns elements tècnics de complexitat”, quelcom que dificulta l’arribada dels fons que l’antiga BPA tenia a Credit Suisse.

El ministre portaveu va manifestar que el que s’està fent ara és “aïllar aquests comptes individuals” de la resta per tal d’agilitzar el procés, quelcom que Jover assegura que és una actuació que té una gran complexitat tècnica que afavoreix aquest endarreriment “encara que pugui semblar un element menor”. Jover no va xifrar la quantitat de diners dels comptes bloquejats individualment, però sí que va manifestar que “es tracta d’una xifra menor de la quantitat d’actius bloquejats a Credit Suisse”. Sobre la temporalitat, Jover no va voler fixar una data presumible de retorn d’aquests actius.

El ministre portaveu va expressar que la voluntat dels tres actors implicats en aquest procés, el mateix Vall Banc, Credit Suisse i l’AREB, és la d’anar “el més ràpid possible”. El ministre portaveu va insistir que “és veritat que hi ha hagut aquestes complexitats tècniques que no són de la nostra voluntat, ni molt menys, que han provocat un retard en el procés”.

Consell d'administració

Jover també es va referir al nomenament dels tres nous membres successors que depenen de Govern al consell d’administració de la CASS un cop finalitza el mandat de l’actual consell avui mateix. Jover va assenyalar que fins que no es duguin a terme aquests nomenaments els membres actuals es quedaran en funcions. No obstant això, va destacar la voluntat de Govern de no estirar més aquesta situació i poder anunciar-los properament.

VISITA DE LA CAP NEGOCIADORA DE LA UE, CLARA GANDSLANDT

La cap negociadora adjunta Clara Gandslandt visitarà Andorra la setmana vinent. Gandslandt encapçalarà una delegació de la Unió Europea (UE) que visitarà el país amb motiu de la presentació de credencials de l’ambaixador de la UE a Andorra, Didier Lenoir. Un cop finalitzades les vuit reunions públiques en territori andorrà sobre l’acord amb la UE, l’executiu va fer un balanç positiu d’aquestes trobades que han reunit un miler de persones. El ministre portaveu va destacar que molts dels assistents van demanar seguir informats sobre la situació de les negociacions.

tracking