JUSTÍCIA

Parramon és inhabilitat pel Col·legi d'Advocats

S’executa una sentència de Corts que el condemna per apropiació indeguda

Parramon és inhabilitat pel Col·legi d'AdvocatsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’Advocats va anunciar l’expulsió del lletrat Josep Antoni Parramon. Ho va acordar el 25 d’octubre passat la junta de govern, executant així la sentència dictada pel Tribunal de Corts en la qual es condemnava l’advocat per apropiació indeguda de 93.500 euros d’un client. La pena imposada pel tribunal va ser de cinc anys d’inhabilitació professional, així com 18 mesos de presó condicional subjecta al pagament de 43.000 euros que durant el moment del judici encara devia al demandant. L’advocat va ser condemnat en ferm després que no assistís al judici per defensar el recurs que va presentar al Tribunal Superior contra la sentència.

Els fets pels quals el Tribunal de Corts el va decidir inhabilitar es remunten a l’any 2012. Segons l’exposat durant la vista oral, un resident alemany a Catalunya va voler muntar una societat a Andorra per la qual va donar 108.500 euros al lletrat en forma de dipòsit. El denunciant, però, va canviar d’opinió pocs dies després de fer arribar els diners al lletrat i va voler treure’ls en efectiu. No obstant això, en ser una quantitat superior als 100.000 euros, la legislació de l’època ho impedia i l’única opció era transferir-los a un altre compte i retirar-los a poc a poc. Segons el denunciant, només va acceptar una operació per valor de 15.000 euros i ja no va tornar a veure els 93.500 euros restants.

Des del Col·legi d’Advocats es recomana als clients del lletrat que es dirigeixin a l’administració de Justícia, en el més breu dels terminis possibles, per conèixer en quina situació es troben els seus expedients.

tracking