SALUT

Amida reitera la necessitat dels assistents personals

Considera que el personal de la Creu Roja no està especialitzat en aquest tipus de necessitats

Amida reitera la necessitat dels assistents personalsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Minusvàlids i Disminuïts d’Andorra (Amida) reitera la necessitat de trobar assistens personals que ajudin les persones que tenen dificultats de mobilitat. Expliquen que a dia d’avui només el personal de la Creu Roja ofereix un tipus d’assistència a les necessitats dels usuaris, però asseguren que es necessiten persones especialitzades fer assistència personal.

“El Govern ha de garantir el dret a l’assistència personal amb una altra persona o un aparell tècnic que ajudi en la mobilitat de l’usuari”, diu Agustina Grandvallet, presidenta d’Amida. A més, afirma que les persones que tenen una formació en aquest tipus d’assistència “no tenen per què anar identificades” i han de garantir que “aquelles accions que no pot fer la persona les pugui fer l’assistent”. Diu que la resposta que han tingut fins ara ha estat que “ningú ha demanat l’assistència”, tot i que ho posa en dubte “tenint en compte que una persona gran pot necessitar el servei i se’ls ha ofert la Creu Roja”.

Prestacions socials

El servei d’Estadística ha fet públic que l’any 2018 hi ha haver un total de 49 sol·licituds per prestacions socials a les persones amb discapacitat. Al final han estat 42 les resoltes favorablement, suposant un cost de 190.769,90 euros, 879,10 euros de mitjana per beneficiari. La presidenta d’Amida considera que la xifra és correcta, ja que “hi ha persones que desconeixen la via per poder demanar-la o no volen que es miri el capital que tenen”. Assegura que des de l’associació cada vegada que tenen un usuari amb discapacitat laboral, per exemple, se l’ajuda amb els tràmits.

tracking