Eleccions comunals

Liberals tanca la llista amb SDP a Escaldes

El partit assegura que esperaven poder arribar a consensos amb Demòcrates, tal com han fet en altres parròquies

Liberals tanca la llista amb SDP a EscaldesL'A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UNIÓ x Escaldes-Engordany. Aquest és el nom de la llista amb la qual Liberals d’Andorra (L’A) i Progressistes-SDP encaren les eleccions comunals del 15-D després de donar llum verda al congrés extraordinari celebrat ahir al vespre. La candidatura serà encapçalada per Higini Martínez de L’A i el número dos serà Jordi Moreno, també de Liberals. Els números tres i quatre, en canvi, seran Élisabeth Zopeti i Marc Gonzàlez, els dos d’SDP. A la llista també hi haurà independents.

L’A ha decidit optar per impulsar una llista amb SDP i independents davant la negativa del comitè de Demòcrates (DA) d’Escaldes-Engordany. En aquest sentit, l’actual secretari d’organització, Guillem Forné, va explicar que esperaven que, “tal com s’ha pogut demostrar en altres parròquies, que hem pogut arribar a consensos, a Escaldes queda demostrat que encara hi ha feina per fer”. A més, també va afegir que “hi ha veus que sonen massa que potser haurien de sonar menys i deixar que la gent parlés i arribés a acords”, fent referència al posicionament de l’excap de Govern, Toni Martí, de DA, que no estava conforme a fer un pacte entre L’A i DA.

L’A ha aconseguit fer pactes amb DA a Ordino, Encamp, a la Massana i a Andorra la Vella. En aquestes llistes, els noms de la coalició serà el nom d’En Comú i el nom de la parròquia, per exemple, En Comú per Ordino.

També Forné va assegurar que es desconeixia què podia passar a Sant Julià de Lòria. Deia, però, que els hauria agradat presentar candidatures a totes les parròquies, però mostrava la seva satisfacció per haver arribat a pactes. “Vol dir que hi ha ganes de parlar i d’arribar a consensos”.

EL PS, EN SOLITARI A SANT JULIÀ, I A L'ESPERA DE GILI

El Partit Socialdemòcrata (PS) presentarà, finalment, una candidatura en solitari a Sant Julià de Lòria, segons van apuntar fonts properes a la formació, després que hi hagués la possibilitat d’entrar a formar part de la plataforma Laurediana juntament amb DA, SDP i Desperta Laurèdia. Tot i que la formació no va voler transcendir els noms dels candidats de la llista, ni tampoc de la persona que encapçalarà la candidatura, es coneix que a la llista hi podria haver militants del partit, com també independents. En la mateixa línia, el partit socialdemòcrata tampoc ha volgut fer públic el nom de la persona candidata que anirà de número u a la candidatura d’Escaldes-Engordany, tot i que s’està a l’espera que sigui la consellera general, Rosa Gili.

tracking