SALUT

Assandca reclama el centre de radioteràpia

Creuen que un millor transport o concentració de sessions no són la solució

Assandca reclama el centre de radioteràpiaMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Andorrana conta el Càncer (Assandca) demana que es continuï endavant amb el projecte de crear un centre de radioteràpia al Principat. Així ho va manifestar durant la caminada organitzada per a l’associació el seu president, Josep Saravia. En l’activitat, que es va dur a terme ahir el matí, van participar més de 1.200 persones i es van recaptar més de 7.000 euros, una xifra que Saravia va valorar molt positivament, en assegurar que es van assolir més bons resultats que a l’edició anterior.

Els diners aconseguits aniran destinats, entre altres accions, a l’acompanyament dels malalts de càncer, sobretot pel que fa al transport públic, en diversos centres hospitalaris de Barcelona.

Segons Saravia, cal continuar endavant amb el projecte d’un centre de radioteràpia al Principat, ja que, segons afirma, “milloraria la situació i les condicions dels malalts, no només d’Andorra, sinó d’altres zones com la Cerdanya o l’Alt Urgell, que també se’n podrien beneficiar”.

Tot i que des del ministeri de Salut s’està parlant d’una millora de les condicions del transport sanitari, com també de les concentracions de sessions en el tractament, des d’Assandca consideren que no són mesures suficients per poder afrontar “aquest tipus de tractament, que crea cansament a les persones i afecta el cos de les persones no només per la malaltia. Malgrat que una persona no hagi de baixar tan sovint a Barcelona o pugui accedir-hi més còmodament, no vol dir que no hagin de patir el recorregut de més de dues hores, que en el cas de tenir un centre aquí, això no passaria”.

tracking