política

El PS pot acabar presentant llista electoral pròpia a Sant Julià

Gerard Alís admet complicacions per arribar a acords i formalitzar la plataforma amb Desperta Laurèdia, DA i SDP

El PS pot acabar presentant llista electoral pròpia a Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap de setmana frenètic per al tancament de les llistes que concorreran a les eleccions comunals del 15 de desembre. L’escenari és especialment mogut a Sant Julià de Lòria, on ahir tot apuntava que no hi haurà manera de revalidar la llista de tots contra Unió Laurediana (UL), que va fer fortuna fa quatre anys. Podrien ser finalment quatre els rivals després que el Partit Socialdemòcrata decidís preparar una candidatura en solitari davant les dificultats per assolir acords en el marc de la plataforma que es negocia amb el moviment ciutadà Desperta Laurèdia, els Demòcrates i Progressites-SDP.

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), el lauredià Gerard Alís, va confirmar ahir a la tarda que tot apuntava a una llista en solitari a Sant Julià de Lòria per als comicis del 15-D. Segons el primer secretari, s’estaria parlant amb la plataforma dels possibles acords, tot i que va assegurar que les posicions i a l’hora d’arribar a consensos s'estava complicant el treball. “Segurament podríem treballar junts però està sent difícil arribar a formalitzar acords”, va exposar Alís. El primer secretari socialdemòcrata va assenyalar que una de les possibilitats era tancar una llista oberta, amb independents que en formarien part.

L’escenari ahir apuntava, doncs, a quatre llistes, una situació que aplanaria el camí a Unió Laurediana (UL), que ja ha oficialitzat que la llista estarà liderada per l’actual conseller general Josep Majoral, que també té experiència en l’àmbit comunal i que haurà de formalitzar la sortida del parlament dilluns. A la d’UL se sumarien, doncs, la de la plataforma (sense el PS), la del PS i la del candidat a revalidar consolat, Josep Miquel Vila, que no hauria accedit a fer un pas al costat.

El de Sant Julià és l’escenari més convuls a escasses hores del tancament de llistes. Avui, Demòcrates i Liberals han convocat sengles congressos per validar les llistes electorals de les eleccions comunals. El Partit Socialdemòcrata encara té una important peça per definir, qui serà qui encapçali la candidatura escaldenca per batre’s contra el demòcrata Miquel Aleix i el liberal Higini Martínez Illescas. Terceravia, al seu torn, hauria tancat ara per ara la presència a Sant Julià de la mà d’Unió Laurediana, Encamp i la capital.

ENRIC DOLSA TANCA LA LLISTA

L’excònsol ordinenc ha tancat la llista amb la qual tornarà a repetir com a candidat comunal. Com ja s’havia confirmat el seu número 2 serà Pere Mas i els seguiran Josep Maria Font, Laura Montero, Edgar Pujal, Xavi Jiménez, Eva Font i Núria Fius. Si finalment terceravia aconseguir tancar una llista, Ordino també farà ple de candidatures amb quatre. Per ara estan confirmades les de DA amb Liberals i Progressistes, la d’Èric Bartolomé i Sandra Tudó amb el PS i la d’Enric Dolsa.

tracking