COMUNALS 15-D

Una llista de crítics amb el pacte vol ser l'alternativa a la Massana

Polítics de la parròquia contraris al pacte treballen en una llista que competeixi amb la coalició de CC, DA i Liberals

Una llista de crítics amb el pacte vol ser l'alternativa a la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dilluns s’han de presentar les llistes a les eleccions comunals i els partits premen l’accelerador per arribar-hi a temps, encara que hi ha moltes incògnites per revelar. Una d’aquestes és a la Massana. La coalició que han tancat CC, DA i L’A dona per segur que no estarà sola i que haurà de competir amb una plataforma que, segons fonts polítiques de la parròquia, estarien elaborant persones com Robert Albós, Amadeu Rossell, Olga Gelabert o Josep Garrallà, per intentar reviure el que va ser a la seva època Moviment Massanenc.

De fet, la mateixa Gelabert va admetre ahir els contactes amb persones que estan en contra del pacte electoral que s’ha fet a la Massana “i fins i tot amb la forma com s’ha tancat, amb imposició de CC dels dos primers noms i amb dret a vet sobre les propostes dels altres partits”, pero l’exministra de Cultura va negar que la candidatura estigui ja feta i els noms ja triats: “Des de CC saben que hi ha aquest pla B, no ens hem amagat i els contactes són amb tots els colors polítics, fins i tot el de l’actual majoria al comú, però de moment la llista està en blanc”, va assegurar Gelabert. Una versió que contrasta amb la d’altres fonts que van informar d’una reunió per acabar de concretar aquesta segona llista.

El que sí que es va decidir dijous a la nit és que la consellera de Via Pública, Parcs i Jardins i Circulació, Eva Sansa, sigui la segona de la cap de llista, Olga Molné, mentre que Jordi Areny -DA+independents- serà tercer, el conseller Josep Maria Garrallà, quart; Sergi Grimonde, cinquè, i anirà un liberal, probablement el secretari d’organització del partit, Guillem Forné.

Mentre, Progressistes-SDP segueix tancant aliances. La darrera ha estat a Encamp, on ha arribat a un acord amb Agrupament Encampadà, que lidera Esther Vidal i Joan Masjoan. SDP ocuparà el sisè lloc i el primer suplent, i ahir fonts del partit van explicar que havien estat contactats pel PS, però que van descartar l’opció: “Ens van imposar que havien de ser dues dones, una lletrada i una economista.” A Encamp, els electors tindran quatre llistes, ja que, a banda de la coalició entre Demòcrates i Liberals i de la socialdemòcrata, ahir es va confirmar també la presència de terceravia, que es presentarà en solitari amb Olga Martínez de dos i Íngrid Ruiz en un lloc per determinar, i falta per concretar el número 1.

Encamp

El PS va fer públics ahir altres noms de la llista a Encamp. A David Rios i Enric Riba els segueixen Jennifer Mitjana, Eduard Ricard Garcia i Teresa Recasens. En un comunicat, els socialdemòcrates remarquen que “la formació presenta una llista paritària i equilibrada, en què trobem la meitat de militants del PS i l'altra meitat d'independents. “És un projecte que atrau tots els perfils de ciutadans i ciutadanes d'Encamp que volen capgirar la mala situació de la seva parròquia.”

MARTÍNEZ-ILLESCAS "NO VOLÍEM ANAR DE PALMEROS"

Liberals ja tenen llista a Escaldes-Engordany, després que Demòcrates hagi descartat pactar amb ningú. Higini Martínez-Illescas, que liderarà la nova plataforma amb Jordi Moreno, Brigida Garcia i Carles Acosta, es va mostrar ahir molt crític amb l’excap de Govern Toni Martí i els dos actuals cònsols, als quals va qualificar de “falcons que no em volen, i això per a mi és un orgull”. Martínez-Illescas va assegurar que estaven oberts a pactar si Martí “feia un pas enrere i es pactava un programa, però el que no farem és anar de palmeros”. El polític liberal va considerar que Xavier Espot estava a favor d’un pacte i va lloar Miquel Aleix, “que té el problema de tres falcons”.

tracking