sanitat

Els metges s'alcen contra la CASS per l'avortament

El Col·legi respon que la seguretat social té els seus propis mecanismes de control

Els metges s'alcen contra la CASS per l'avortamentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial de Metges va emetre ahir un comunicat relatiu a les insinuacions realitzades per la CASS, que traslladava als facultatius la polèmica de l’avortament i afirmava que no s’investiga els volants mèdics perquè confia en el criteri professional. L’ens públic va fer aquestes declaracions en resposta a l’exposició realitzada per la magistrada Canòlic Mingorance en una delegació de l’ONU dimecres passat, en què va afirmar que la seguretat social reemborsa les interrupcions voluntàries de l’embaràs.

Al comunicat, els professionals de la sanitat afirmen que l’entitat té els seus mecanismes propis de control i inspecció per poder vetar el pagament d’una assistència si aquesta no està indicada segons el seu criteri mèdic, jurídic o d’altres. Tanmateix, manifestaenque existeixen mecanismes de comunicació i valoració conjunta entre ambdues entitats, les quals estan regulades normativament i es poden activar en qualsevol moment si es dubta davant l’acte interessat. “La inspecció i control del pagament dels actes prestats és d’obligat compliment i inherent al procés de funcionament del nostre sistema de salut pública”, matisen els col·legiats.

A l’escrit, els metges rebutgen tota responsabilitat en el presumpte pagament per part de l’ens públic dels avortaments i destaquen que des del col·legi no tenen coneixement que cap dels col·legiats practiqui o hagi practicat cap interrupció de l’embaràs al país, estigui o no indicada mèdicament. També manifesten que l'avortament no respon a cap indicació mèdica acreditada, exceptuant els casos concrets en els quals existeixi una justificació sanitària per la dona embarassada. I també posen en relleu que la responsabilitat del pagament de la pràctica, si és que existeix, és exclusivament pròpia de la CASS i al marge de la indicació mèdica.

tracking