Turisme

El Cirque du Soleil depèn d'un terreny idoni

La ministra de Turisme assegura que hi ha tres possibles espais de titularitat pública i privada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Turisme, Verònica Canals va manifestar en la presentació de la setena edició de l’Andorra Shopping Festival que hi haurà Cirque du Soleil de cara a l’estiu vinent si troben una ubicació per poder portar l’espectacle. A hores d’ara assegura que s’estan negociant diverses zones de titularitat pública, com també privada. Els possibles espais podrien estar ubicats al nucli urbà d’Andorra la Vella.

En total, segons la ministra, hi hauria tres espais a la capital com a possibles terrenys per a l’espectacle. Segons ha pogut saber el Diari, el primer dels espais que es podrien estar negociant es troba al Pàrquing Valira, al costat de la Dama de Gel, més l’adjacent privat que es troba al costat. La segona de les possibilitats que estaria en període de negociacions seria sota l’Estació Nacional d’Autobusos, amb l’acord de dos propietaris que estarien d’acord a cedir els seus terrenys. Finalment, el tercer dels possibles acords que s’estarien estudiant seria el dels ter­renys privats de la família Maestre a Santa Coloma.

La ministra de Turisme també va explicar que els requisits que s’exigeixen per acceptar la ubicació és que tinguin bona accessibilitat, com també que tinguin una capacitat per a 5.000 espectadors. De totes maneres, aquesta ubicació s’hauria de decidir com a màxim el mes de desembre, ja que, segons Canals, “el desembre ha d’estar tot tancat perquè ha d’entrar en la partida pressupostària d’enguany”. En la mateixa línia, la ministra també va explicar que hi haurà una partida al pressupost de l’any vinent vinculada al projecte d’un espai multifuncional, tot i que va subratllar que el pressupost aniria destinat als estudis de l’edifici, no per a la seva construcció, i que el que s’està fent és concretar molt la proposta de com ha de ser el recinte.

Canals, que va participar en la presentació del balanç turístic d’estiu, que es va tancar amb un increment del 3,8% del nombre de visitants fins a arribar a 1.072.560 turistes en quatre mesos, ho va atribuir a la bona campanya publicitària que es va fer en general, com també d’esdeveniments com el Cirque du Soleil.

HOMENATGE AL POP ESPANYOLS DELS 80

L’Andorra Shopping Festival d’enguany farà un homenatge a les llegendes del pop espanyol dels vuitanta. L’edició, que se celebrarà entre el 8 i el 17 de novembre, reunirà tres grups espanyols molt coneguts d’aquella època, Amistades Peligrosas, Los Secretos i Ella Baila Sola, tots tres amb l’actuació dissabte 9 de novembre a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany a les 20.30 hores. En total hi haurà les actuacions de 29 grups internacionals, dels quals 14 són andor­rans, tot i que també hi haurà espectacles infantils, tallers i jocs a Andorra la Vella, Escaldes i el Pas de la Casa.

El Cirque du Soleil depèn d'un terreny idoni

tracking