x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Comunals 15D

CC confia en Molné i Pozo per continuar el projecte parroquial

Les dues garanteixen la continuïtat de Ciutadans Compromesos, que vol assegurar-se els dos primers llocs de la candidatura
La consellera de Cultura i Medi Ambient de la Massana, Jael Pozo.

Molné i Pozo, el tàndem de CC per revalidar el triomf a la Massana

La consellera de Cultura i Medi Ambient de la Massana, Jael Pozo.

Fernando Galindo
Josep Àngel Mortés amb Sandra Tudó.

Molné i Pozo, el tàndem de CC per revalidar el triomf a la Massana

Josep Àngel Mortés amb Sandra Tudó.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/10/2019 a les 12:42
La Massana i Sant Julià de Lòria són les dues parròquies més complicades a l’hora de tancar aliances i noms. Només cal recordar unes passades eleccions en què a la Massana es va guanyar per un sol vot. Aquest cop l’escenari és diferent i Ciutadans Compromesos (CC) du ara mateix la vareta de comandament, però necessita del suport d’altres forces, sobretot per evitar competència electoral.
Encara que en el discurs oficial es limita a parlar de negociacions i pactes i eludeix els noms, el cert és que CC s’ha reservat els dos primers llocs de la candidatura per garantir un projecte continuista respecte al portat a terme per David Baró, i aquests són dos noms femenins, la cònsol menor, Olga Molné, i la consellera menor, Jael Pozo, molt lligada a CC tot i la militància als Verds. Tot i que CC espera tancar la candidatura els propers dies, són les dues candidates a comandar la nau de la corporació massanenca durant la propera legislatura.


‘OPCIÓ B’

Tot i això, la porta queda oberta a una altra possibilitat que el sector proper al conseller general Carles Naudi veu amb simpatia. De fet, estan insistint al parlamentari perquè se situï al número 1, de manera que Molné passaria al segon lloc. Aquest canvi seria ben vist per aquest sector, que veu amb recel que es doni massa quota de poder als Verds. Cal recordar que les generals passades Patrícia Bragança no va ser suplent a les llistes precisament per la seva afiliació als Verds.
De moment s’ha fet un pas important i imprescindible, com és segellar un acord amb els demòcrates de la parròquia. L’executiva i el comitè local de DA van validar dilluns el pacte, que els atorga els llocs 3, 6 i 10, que representa amb tota seguretat dos llocs elegibles, més un lloc de suplent. També hi ha consens perquè la coalició conservi les sigles dels partits que la integrin, defugint d’aquesta manera del que s’anomena plataforma o llista blanca.

Falta encara per tancar la incorporació de Liberals. Durant la reunió de la comissió electoral, la ministra de L’A Judith Pallarés va explicar que no hi ha unanimitat dins de la seva formació i sí molta divisió interna, ja que molts militants liberals de la parròquia són crítics amb el pacte que es va fer amb DA i CC per consolidar la majoria de Xavier Espot al Consell General. Pallarés, per motius obvis, és partidària de repetir l’acord a la parròquia, i l’oferta de CC consisteix en dos llocs, un d’elegible i un altre “possiblement també elegible, més el segon suplent”, segons van explicar ahir fonts de CC. La proposta no acaba de convèncer els liberals, que volen saber amb exactitud quins seran els candidats definitius per “saber si són del nostre grats i ens trobem a gust amb els caps de llista”, van detallar ahir fonts dels liberals massanencs.

SENSE EL PS
Els que és segur és que el PS no farà llista, tal com va assegurar la presidenta de la formació, Susanna Vela, que va admetre la dificultat per trobar les 14 persones per confeccionar una candidatura electoral. La intenció dels socialdemòcrates és tenir presència a la resta de parròquies, amb o sense coalició, però de moment tampoc no volen fer públics noms dels possibles candidats, a banda dels ja coneguts d’Encamp i d’Andorra la Vella.

 
LA HISTÒRIA DE LA CAPITAL ES REPETEIX A ENCAMP AMB L'A
Encamp es troba en un encreuament similar al que va viure DA a Andorra la Vella, on els liberals van amenaçar d’abandonar les negociacions i fer llista pròpia. La parròquia encampadana viu una situació similar, però potser més complicada pels desacords que s’han viscut durant la legislatura, que han desgastat més les relacions entres els dos partits. La consellera liberal del comú Maribel Lafoz va admetre ahir que no s’ha avançat res i que UP+DA, que ja ha deixat clar que es queda amb els dos primer llocs, no ha fet una proposta en ferm i des de L’A “volem saber els dos primers noms, perquè si no és molt difícil tancar un acord”. En principi els liberals pretenien el segon lloc, però ara “tot està en l’aire” i només se sap que de moment Laura Mas és l’elegida per aspirar a cònsol.
Els liberals, en una demostració de força, van assegurar ahir que tenen gent disposada a integrar una llista i que, si és necessari, es presentaran en solitari, amb la qual cosa se sumarien a la contesa que tindrà DA amb el PS de David Rios.

A Ordino, el Partit Socialdemòcrata està tancant una llista amb Eric Bartolomé i Sandrà Tudó, mentre que Enric Dolsa (amb Pere Mas) va afirmar ahir que també intentarà presentar candidatura. A Sant Julià el PS negocia amb Desperta Laurèdia i Segle 21 perquè considera que el sector oficialista de Demòcrates està “desfet”.
Etiquetes
  • #25 Massana
    (25/10/19 10:31)

    Si SUP Sr Naudi de 1er, així tindrem tres nous semafors a la Massana, un devant de cadascun dels seus edificis. Com a minim perdrem les preguntes parlamentaries.

    UPA Jael, fora bicis que trenquen boscos, estacions d'esqui i volem pipicans a mansalva.

    Una llastima que plegui el David. Quin relleu.



    Respondre
  • #24 Massanenca de tota la vida
    (23/10/19 20:22)

    El resum de la notícia es decepció. Espero que tercera via presenti candidatura. 

    Respondre
  • #23 Andorranet
    (23/10/19 19:31)

    Tots els que dieu que no votareu, després acabeu votant...

    Respondre
  • #22 Joan
    (23/10/19 19:23)

    6 vots menys si té algo a veure DA..... suma y sigue

    Respondre
  • #21 didiesc
    (23/10/19 15:38)

    Estava cantat.

    Respondre
  • #20 Eli
    (23/10/19 15:31)

    No han trobat ningu pitjor per encapçalar la llista? Vaya 2!

    Respondre
  • #19 cormassana
    (23/10/19 15:04)

  • #18 Rosa
    (23/10/19 14:02)

    Espero que Jael es negui en rodó a embrutar el seu nom amb DA. Decebedor comiat del David. Si DA esta a les llistes han perdut els 3 vots de casa i aniran a Tercera Via.

    Respondre
  • #17 Andorrana
    (23/10/19 12:09)

    No m'agrada gens. Quina presa de pèl

    Respondre
  • #16 No DA
    (23/10/19 11:54)

    Un sol  de DA a dins i no voto. 

    Respondre
Veure’n més
25
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts