x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Aturades les autoritzacions de metges i personal sanitari

Els professionals de la salut que s'acrediten hauran de respondre a la necessitat sectorial o demostrar una vinculació amb el país
El ministre de Salut, Joan Martínez durant la roda posterior al Consell de Ministres

Govern tanca les autoritzacions de metges i personal sanitari

El ministre de Salut, Joan Martínez durant la roda posterior al Consell de Ministres

SFGA/JAViladot
Actualitzada 23/10/2019 a les 20:02
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat el tancament de les autoritzacions de metges i personal sanitari ja que "han crescut d'una manera anàrquica i no seguint les necessitats del país" al Consell de Ministres celebrat avui. 
A partir d'aquest moment, els professionals de la salut que vulguin exercir al país hauran de respondre a la necessitat sectorial o demostrar una vinculació amb el país, és a dir, tenir la nacionalitat, ser resident un mínim de set anys al Principat o haver desenvolupat la professió a Andorra durant un mínim de set anys. 

Durant l'última dècada, el nombre de fisioterapeutes s'ha quadruplicat fins arribar als 157 professionals, els odontòlegs han crescut fins ser 78. També el grup de metges augmenta, passant de 99 a 168. 
D'aquesta manera es pretén "afavorir l'exercici i el retorn dels professionals que han passat part de la seva vida a Andorra", ha explicat Govern en un comunicat. 

 
  • #2 Quim
    (23/10/19 22:44)

    A veure si ho he entès bé. Si resideixes a Andorra mes de 7 anys llavors estàs vinculat. Si son 5 ja no... arbitrari es poc, sona ben bé a agafar estadístiques de quanta gent nova hi ha i mirar que passats els 4 anys que poden seguir abans de re-acreditar-se, que els regalaran per no dir que els fan fora demà mateix, mes el que portin aquí no sumi mes de 7. I fora!
    D'altra banda, no entenc bé el motiu d'aquesta limitació d'entrada de gent. Si les tarifes les fixa la cass i tots cobren el mateix per la feina que fan, tenir disponibles mes odontòlegs no facilita que la gent s'hagi d'espavilar per ser competitiu i bo en la seva feina? No es justament la gracia de la competència? Ah no, si un dentista de fora es mes bo que un d'aquí el farem fora, que així mantindrem la qualitat, oi?? 
    Gran obertura a Europa... 

    Respondre
  • #1 Carme
    (23/10/19 20:34)

    Aquesta és la vostra apertura económica i la vostra demostracio de bones intencions amb la UE? Ministre está afavorint el seu sector, o el que és el mateix, a vostè mateix. Per que no es fa el mateix amb la resta de professions liberals, que són un munt? Per qué parapubliques com el SAAS contracten economistes, psicolegs, etc que no son andorrans ni residents quan hi ha nacionals qualificats que es presenten als edictes? Només li interessa protegir als del seu sector. Això fa malpensar dels motius que l'han portat a acceptar el carrec de ministre de salut, eliminar la competencia.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts