El PS vol que l'anglès ja sigui vehicular al sistema andorrà

El grup assegura haver rebut queixes de manca de nivell del professorat

El PS vol que l'anglès ja sigui vehicular al sistema andorrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata (PS) defensa que l’Escola andorrana hauria de tenir l’anglès com a llengua vehicular i no tan sols l’assignatura com a tal. A més, assegura que haurien rebut queixes amb relació a la manca de nivell per part d’alguns professors que imparteixen l’assignatura. Per contra, Ester Vilarrubla, ministra d’Educació, va dir en compareixença a l’inici del curs escolar que s’estan fent esforços perquè l'anglès pugui ser llengua vehicular tan aviat com sigui possible.

De fet, Vilarrubla va explicar que el curs passat es van destinar gairebé 22.000 euros a formació per als docents, per tal que el professorat assoleixi el nivell avançat d’anglès. Tot i així, Pere López, president del grup parlamentari, explica que aquesta mesura no consideren que sigui la necessària per poder assolir un bon nivell per part del professorat a curt termini. “Estem parlant de persones que no utilitzen la llengua de manera habitual, llavors el procés és llarg fins que es pugui vehicular realment en anglès.”

López creu que aquest tema va relacionat amb la voluntat política i amb la voluntat de fer ús dels recursos. “És evident que intentar assolir l’objectiu de la vehiculació val diners, però s’han de buscar fórmules que substitueixin aquestes mancances, l’anglès és imprescindible i és necessari que els estudiants andorrans tinguin un nivell alt d’anglès per al seu correcte desenvolupament professional. Així, López proposa que es busquin professors nadius que estiguin en condicions per impartir l’assignatura, com també que puguin fer d’altres assignatures, com ara educació física, amb l’anglès com a llengua vehicular de la matèria.

Per contra, tot i que des del PS asseguren que han rebut crítiques d’alguns pares pel que fa a aquesta qüestió i que en algunes reunions s’ha tractat de la manca de fluïdesa dels professors, des de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Andorrana manifesten que fins al dia d’avui en cap de les reunions han rebut queixes sobre el nivell del professorat que imparteix l’assignatura de llengua anglesa. De totes maneres, creuen que el curs fa poc que s’ha iniciat i que en algunes de les reunions els podria arribar alguna queixa. També expliquen que per part del ministeri d’Educació no els consta cap notificació que s’estigui treballant per la vehiculació de l’anglès a l’Escola andor­rana.

tracking