x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
INFRAESTRUCTURES

Grandvalira i Pal-Arinsal inverteixen 16 milions d'euros

Els dos dominis, que preveuen un creixement del 5% en la venda de forfets per a aquesta temporada d'esquí, han presentat les novetats en infraestructures i ginys de la temporada 2019-2020
Els presidents de les estacions a la presentació de les principals novetats de la temporada 2019-20

Pal-Arinsal i Grandvalira inverteixen 16 milions per a la temporada d'hivern

Els presidents de les estacions a la presentació de les principals novetats de la temporada 2019-20

Fernando Galindo
Actualitzada 22/10/2019 a les 18:58
Les estacions d'esquí han presentat la temporada 2019-2020 amb una inversió de 16 milions d'euros i preveuen un creixement del 5% en la venda de forfets la pròxima temporada. Així ho han explicat el director de Grandvalira, Alfonso Torreño, el director general de Pal Arinsal, Josep Martisella, i el director de Vallnord Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, a la presentació de les principals novetats de la temporada 2019-20. Grandvalira, que iniciarà temporada el 30 de novembre i finalitzaran el 13 d'abril, inverteix 13 milions d'euros en la creació de noves infraestructures, innovació tecnològica i millora de serveis de l'Escola d'Esquí i Snowboard. Una de les novetats és que Ordino Arcalís s’integra de ple a Grandvalira, tot i que l’estació ordinenca continua en paral·lel amb la seva activitat comercial i ofereix un forfet de temporada propi. La combinació de les dues estacions ofereix als esquiadors un total de 240 km i un volum de visitants que preveu superar els dos milions de forfets venuts. Torreño ha explicat que s'ha desenvolupat un nou web més navegable, s'han incorporat noves utilitats a la app i un nou forfait recarregable, "a partir d'ara permetrà fer reserves online als restaurants, ja que els clients es trobaven amb problemes en segons quins punts de la temporada, i controlar les places lliures als aparcaments. Aquest any no arribarem a tots els pàrquings, però es preveu fer-ho la temporada que ve". Grandvalira estrena un nou sector d’entrada al domini, el sector Peretol, situat 1.960m d’altitud a Bordes d’Envalira, donant accés mitjançant el telecadira del Pla de les Pedres i descongestionant així el telecadira de Cubil. Paral·lelament, l’estació també ha instal·lat 3 teleesquís i ha construït un pàrquing soterrat 4 nivells amb un total de 450 places, a peu de la plataforma esquiable que sobrevola el riu Valira. L'aparcament serà gratuït pels usuaris amb forfet de temporada de Grandvalira i pels esquiadors amb el forfet de dia de les 8h a les 18h. Arcalís estrena una nova pista vermella (El Clot) amb 500 metres de llargada.
Pel que fa a Vallnord Pal-Arinsal, s'ha fet una inversió de 3 milions d'euros per a la nova temporada destinats a la millora de les infraestructures, neu de cultiu, pistes i serveis per al client. EMAP destina 2,2 milions d’euros en aquestes millores, però a la vegada, el Comú de la Massana realitza una aportació directa de 500 mil euros que permetrà ampliar el dipòsit d’aigua ubicat a la Caubella així com la construcció d’un nou dipòsit d’aigua al Coll de la Botella. Aquest any també hi ha una nova inversió de 500 mil euros en unes guixetes calefactades a través d’una empresa privada, entre altres. Ajona ha comentat que, més que novetats, continuen amb la inversió, "els dos últims anys hem invertit en coses molt visibles pel mercat, com són el teleesquí i telecabina i l'ampliació i reforç de la instal·lació de neu. Aquest any reforcem tot això. Hi haurà també inversió a escala de neu, de restauració i tindrem un parc de màquines totalment renovat". Vallnord ha col·locat 32 nous canons de neu i ha ampliat els metres de la pista Camí Inferior. A la vegada, s’ha realitzat un nou accés a la pista Devesa, a la zona de Freeride i finalment l’ampliació de la zona debutants de l’Snowpark.
Etiquetes
  • #1 jep
    (22/10/19 16:59)

    els hi desitjo que si i que tinguin molta neu, pero tal com esta el clima i la economía ! ummm esta complicat.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts