Informe

Les divergències entre Estadística i els comuns es perpetuen

Crítiques dels comuns a Estadística per no tenir un estudi real del censARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Estadística i els censos dels comuns continuen sense quadrar. Segons el darrer informe del departament, divergeix la població del Principat segons d’on prové la dada: els comuns presenten en el registre dels seus censos comunals a 30 de setembre 81.702 persones residents, per les 77.164 estimades pel Govern.

En el detall per parròquies, segons l’estimació, s’observa que totes augmenten de població. Aquest creixement es va concentrar principalment a les parròquies de la Massana (242), Sant Julià de Lòria (233), Andorra la Vella (189) i Encamp (181 residents). Malgrat que totes elles han evolucionat a l’alça, la resta de parròquies van créixer menys en valors totals, però no percentuals. Les dades que presenten són que Escaldes-Engordany té 153 residents nous (1,1%), Ordino té 142 residents més (3,0%) i Canillo ha augmentat amb 109 residents, que suposa un 2,7%.

Segons les dades totals, s’aprecia que la població al Principat va créixer l’últim any. Fins a 1.249 persones s’estimen com a residents, fent que la població ascendeixi a 77.164 habitants; un 1,6% més, vers el setembre del 2018.

Pel que fa a la nacionalitat dels nous residents, la meitat són andorrans. Aquestes 614 persones suposen un augment de l’1,7% de les persones autòctones. El país estranger que va aportar més residents va ser Espanya, amb un total de 63 persones, seguit de França i Portugal, que hi contribueixen amb seixanta-tres i quatre, respectivament.

tracking