x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Corts condemna l'intermediari dels jugadors mexicans del Carroi

El tribunal sentencia a un any de presó condicional el representant que va portar els futbolistes d’aquell país el 2015
Els jugadors mexicans del CE Carroi, a la sala principal del pis que compartien a Sant Julià de Lòria l'any 2015.

Condemnat l'intermediari que portava jugadors de Mèxic

Els jugadors mexicans del CE Carroi, a la sala principal del pis que compartien a Sant Julià de Lòria l'any 2015.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/10/2019 a les 12:37
El Tribunal de Corts ha sentenciat a un any de presó condicional l’intermediari que l’any 2015 va portar vint-i-un futbolistes mexicans perquè juguessin al CE Carroi que aquella temporada disputava la Lliga Biosphere, la segona divisió nacional. Els magistrats consideren Víctor Hugo Pérez, resident de 29 anys i de nacionalitat mexicana, culpable d’un delicte menor continuat de creació de document inautèntic. L’acusat va falsificar uns documents bancaris imprescindibles perquè 19 dels 21 jugadors rebessin el permís de residència.
Segons s’assenyala a la sentència, dictada el 27 de setembre passat, Pérez va portar els jugadors al Principat i es va ocupar ell mateix de gestionar la documentació necessària per tramitar les respectives autoritzacions d’immigració. Els requisits per obtenir les autoritzacions de residència eren, a banda de l’original i còpia del passaport o document d’identitat, el certificat d’antecedents penals, la fotocòpia del contracte de lloguer, el certificat d’estat civil, la cobertura mèdica a Andorra del cent per cent i un document acreditatiu de la relació dels jugadors amb la Federació Andorrana de Futbol.

També era necessari aportar un certificat bancari justificatiu que els jugadors disposaven de mitjans econòmics en una suma igual o superior al salari mínim mensual del Principat per cada mes d’estada. En aquest cas, la suma que havia d’acreditar cadascun dels futbolistes era d’uns 10.000 euros. És aquest document el que ha portat el representant a la banqueta de Corts.

Certificats bancaris
Pérez va aportar, en un primer moment, extracte dels respectius comptes corrents per tal de demostrar que els jugadors disposaven d’aquests diners en bancs mexicans, però el servei d’Immigració li va comunicar que calia acreditar que tenien els diners en una entitat del Principat, admetent també que fos una entitat bancària de la Seu d’Urgell.

Amb la finalitat d’acreditar que els jugadors disposaven de mitjans econòmics al Principat, el processat va presentar a Immigració 19 documents, un per cadascun dels jugadors sol·licitants, del banc Mexicà Banorte amb la menció orden de pago enviada al extranjero i on figurava com a ordenant cadascun dels jugadors, com a banc destinatari una entitat del Principat i com a beneficiari Pérez, amb indicació del seu compte corrent a la mateixa entitat andorrana, així com l’import que, suposadament, es transferia del compte corrent de l’ordenant al compte corrent del condemnat. Els imports oscil·laven entre els 10.118 i els 12.082 euros.
Tots els documents eren de la mateixa data, el 15 d’agost del 2015, i amb unes mateixes signatures del treballador de la sucursal i també una signatura que apareixia sota la menció de l’ordenant, firma que era idèntica en tots els documents malgrat que era diferent la identitat de l’ordenant en cadascuna de les 19 ordres de pagament. Malgrat el seu contingut, s’assenyala a la sentència, els documents no obeïen a cap ordre de pagament ni transferència feta realment des dels comptes corrents dels sol·licitants al compte corrent de l’acusat a l’entitat andorrana.

Els documents van ser confeccionats per una persona que no va ser encausada a petició de Pérez. Es van fer, el 15 d’agost del 2015, a partir de l’escaneig d’un document original d’una transferència en què el processat era beneficiari en què es van substituir els noms de l’ordenant, la quantitat de diners que es transferia i el compte de càrrec.
Els 19 jugadors van declarar a la policia no haver vist mai el document quan els agents els els van mostrar, no haver efectuat aquest document ni realitzat transferència, no ser seva la signatura que constava al mateix com a ordenant, no haver enviar aquests diners ni haver aportat el document. Un d’ells, a la vista oral a Corts, també va manifestar que cap de les firmes que figuraven al document era seva i que ell no va manar de fer cap transferència.

Davant les proves, Corts considera Pérez penalment responsable en concepte d’autor del delicte menor continuat de creació de document inautèntic, tot i que l’absol del delicte menor continuat d’ús de document inautèntic. La fiscalia, que l’acusava d’aquests dos delictes, demanava una pena de presó de 18 mesos condicionals, mentre que la defensa en demanava l’absolució en considerar que no es podia provar que el processat era el creador dels documents bancaris.
 
VAN OBLIGAR A CANVIAR LA LLEI
El setembre del 2015 la notícia que el CE Carroi alineava un onze format íntegrament per futbolistes mexicans obria la polèmica sobre els permisos de residència. Una modalitat a la Llei d’immigració permetia viure al país per motius d’entrenaments esportius i va obrir la via a molts jugadors que venien de fora, no eren professionals i no necessitaven una feina. El març del 2016, des que la llei havia entrat en vigor a final del 2013, s’havien atorgat fins a 132 residències per a entrenaments, 56 de les quals a mexicans. L’estiu següent es va canviar la llei per evitar la picaresca.
  • #5 Llibertat everywhere
    (22/10/19 14:51)

    Enteneu el concepte llibertat condicional? A la propera vegada que el condemnin, entrarà a presó. De res.

    Respondre
  • #4 Suma i continua
    (22/10/19 14:30)

    Adulteració de competicions, fer creure uns nens de mexic que jugarien la champions.. I la sra presidenta del club que diu? La FAF o ministeri d'esports inhabilitaran aquesta gent? Encara recordo la foto de la ministra amb la samarreta de l'equip... Vergonya

    Respondre
  • #3 notenom
    (22/10/19 12:01)

    Doncs ho fa encara amb el Carroi i Carroi B, on juga cada diumenge. I ben tranquil que va pel carrer... Poseu ordre si us plau

    Respondre
  • #2 La voz
    (22/10/19 11:57)

    indignat va dir..
    Es penoso, y la federación y la justicia como si nada,está paseando tranquilamente y sigue haciendo lo mismo, engañar jugadores...penoso

    Respondre
  • #1 indignat
    (22/10/19 08:19)

    Doncs es passeja tranquilament per Andorra, de fet torna a jugar al CE Carroi aquesta temporada. Segur que n'ha portat d'altres...

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts