x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Nova incorporació

Chato, secretari general de la FAF

L’exsecretari d’Estat d’Economia i Empresa és el principal candidat per ser el substitut de Tomàs Gea
Salustià Chato, a la dreta, a l'últim partit de la selecció absoluta a l'Estadi Nacional.

Chato ocuparà la secretaria general de la Federació de Futbol

Salustià Chato, a la dreta, a l'últim partit de la selecció absoluta a l'Estadi Nacional.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/10/2019 a les 12:35
Salustià Chato serà el proper secretari general de la Federació Andorrana de Futbol si no hi ha cap canvi d’última hora. L’exsecretari d’Estat d’Economia i Empresa de l’executiu tripartit és el principal candidat per ocupar el càrrec que va deixar vacant Tomàs Gea quan va esclatar l’operació Cautxú i va ser empresonat, i segons ha pogut saber el Diari, Chato s’hi incorporarà properament un cop s’acabin de tancar alguns serrells pendents, com ara una excedència per deixar de manera temporal la plaça de funcionari a l’administració com a cap d’àrea del departament de Pressupost i Patrimoni.
Chato va protagonitzar el primer enrenou de la legislatura per a l’executiu una vegada es va conèixer –quan ja havia estat nomenat secretari d’Estat d’Economia i Empresa tot i no haver jurat el càr­rec– gràcies al sumari de l’operació Cautxú que havia cobrat uns 22.000 euros de la Federació Andorrana de Futbol sense ser declarats a l’Agència Tributària per l’activitat com a àrbitre, delegat o informador arbitral. Ell va posar el càrrec a disposició del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que no va acceptar la renúncia. Finalment, l’11 de setembre va ser cessat pel cap de Govern, Xavier Espot, acusat de “falta de lleialtat”, ja que s’havia compromès amb Gallardo a deixar les funcions d’observador arbitral en partits internacionals –amb l’excepció del França-Andorra que es va jugar dos dies després de ser nomenat–, i va transcendir que va exercir en dos partits durant l’estiu. Els dos duels es van disputar a Irlanda del Nord, un d’Europa League entre el Linfield i el Sutjeska (13 d’agost) i l’altre de seleccions sub-21, corresponent al Preeuropeu del 2021, entre Irlanda del Nord i Malta (6 de setembre).


Un perfil idoni

Des de la nova junta directiva de la Federació Andorrana de Futbol, que presidix Fèlix Álvarez, es considera que el de Salustià Chato és un perfil idoni per exercir el càrrec de secretari general per diversos motius, ja que es tracta d’una persona amb experiència en el món federatiu internacional i amb contactes entre bambolines tant a la UEFA com a la FIFA, i també té coneixements d’idiomes estrangers.
El càrrec de secretari general de la FAF estava vacant des que Tomàs Gea va ser empresonat (posteriorment va sortir per motius de salut i es troba sota arrest domiciliari) acusat de blanqueig, administració deslleial, apropiació indeguda i frau a la CASS, i després de la seva detenció va exercir com a secretària general en funcions Teresa Figueras. Un cop la candidatura a les eleccions de la FAF amb Fèlix Álvarez com a president, Alfonso Martín i Ricard Tolosa com a vicepresidents, Josep Antoni Combarros com a tresorer i Marc Rodríguez, Josep Izquierdo, Joan Foix i Anna Pazos, com a vocals va guanyar els comicis, es va començar el procés per buscar el candidat per ser el nou secretari general.

Una de les intencions que va comentar el nou president de la FAF era la de subcontractar algú i buscar una empresa de recursos humans que fes una selecció, tot i que finalment s’ha decidit que l’escollit fos Chato, encara que no era l’única opció que hi havia sobre la taula. De fet, a l’últim partit de la selecció absoluta com a local contra Moldàvia del dia 11 ja se’l va veure exercint funcions de suport amb un vestit amb un distintiu de la federació.
Un dels motius perquè Chato acabés donant el sí definitiu a la Federació de Futbol va ser que la seva situació actual dintre de Govern no era del tot agradable, sinó tot el contrari, ja que es trobava força incòmode després del seu cessament com a número 2 del ministeri de Presidència i Economia.

 
L'INTER CLUB ESCALDES, LÍDER EN SOLITARI DE LA LLIGA MULTISEGUR
Un gol de Rodrigo Vergara, en aprofitar un rebuig d’Eloy Casals a xut de Marc Pujol, va ser suficient per a l’Inter Club Escaldes per assegurar-se els tres punts davant el Vall Banc Santa Coloma (1-0). Aquesta victòria permet als d’Adolfo Baines encapçalar en solitari amb 13 punts la classificació de la Lliga Multisegur Assegurances. La cinquena jornada de campionat també va recollir les victòries de la UE Engordany, el Sant Julià i la UE Santa Coloma.
Etiquetes
  • #16 Eduard López Mirmi
    (22/10/19 20:28)

    Felicitats Salus, me n'alegro per tu!

    Respondre
  • #15 Josep Roig
    (22/10/19 18:20)

    Felicitats Salus, no facis cas a tota aquesta colla d'envejosos! A tots ells els agradaria estar en la teva posició !

    Respondre
  • #14 No és intocable
    (22/10/19 16:09)

    Això és Andorra va dir..
    Protegit sí. Intocable no. La premsa ens deixa que el critiquem una mica. Els intocables manen més que el cap de govern. No sé que deuen tenir.

    Respondre
  • #13 Miquel
    (22/10/19 15:21)

    Quin crack!

    Respondre
  • #12 Tonto
    (22/10/19 15:18)

    Vergonyos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Respondre
  • #11 Adivino
    (22/10/19 13:53)

    Regalito, regalito........ Ja tardaven.!!!

    Respondre
  • #10 Pepe
    (22/10/19 13:40)

    Segur que el trobaran a faltar a Finances, tant com l'hem trobat a faltar a la Duana...

    Respondre
  • #9 adeu
    (22/10/19 13:01)

    doncs k li vagi molt be al futbol, adeu

    Respondre
  • #8 Joan
    (22/10/19 12:49)

    VAYA TELA......

    Respondre
  • #7 Olé......!!
    (22/10/19 10:23)

    Un cop calmats els ànims i deixat passar un temps prudencial, és el moment per a "col·locar" a Chato.

    Respondre
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts