x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Lliure amb càrrecs l'autor de la pintada independentista a l'ambaixada

La policia va detenir ahir a la matinada un jove andorrà per l’acció a la seu diplomàtica d’Espanya
Així va quedar l'entrada de l'ambaixada espanyola després de les pintades.

Llibertat amb càrrecs per unes pintades a l'ambaixada espanyola

Així va quedar l'entrada de l'ambaixada espanyola després de les pintades.

Actualitzada 21/10/2019 a les 13:04
El jove andorrà de 22 anys que va ser detingut ahir com a autor de diverses pintades de caire independentista a la façana i l’entrada de l’edifici de l’ambaixada espanyola a Andorra la Vella va ser posat en llibertat amb càrrecs durant la tarda. La policia va rebre l’ordre d’alliberament després de romandre unes hores a les dependències del despatx central. Ara el jove, del qual es desconeix si finalment se’l va prendre declaració, queda a l’espera de ser citat per la Batllia pels fets que se li imputen: una contravenció penal de danys que poden suposar una multa i una pena d’arrest.
L’acció contra l’ambaixada espanyola es va dur a terme ahir sobre dos quarts de quatre de la matinada, quan el jove, que anava sol, va escriure a la porta de vidre de l’ambaixada, i amb pintura de color groc, el missatge Spain is a fascist state (Espanya és un estat feixista) i va dibuixar una estelada i un llaç en suport als presos polítics. L’autor de l’acció també va escriure a la vorera, al davant de l’ambaixada, el missatge RIP democracy justice (Descansi en pau la justícia i la democràcia). Un cop l’agent de la guàrdia civil que es trobava de guàrdia dins de l’edifici diplomàtic va fer l’avís de l’incident, la policia va procedir a detenir el jove, que va ser arrestat hores després gràcies a la descripció que en va fer.

Així mateix, durant les primeres hores del matí, es van iniciar els mecanismes per realitzar la neteja de les pintades. Cap a les 12 del migdia els missatges ja s’havien esborrat tot i que encara quedaven rastres de pintura groga tant a la porta com a la vorera.
L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, va condemnar la pintada que va rebre l’ambaixada, situada al carrer Prat de la Creu de la capital, i va destacar que es va seguir correctament el protocol per aquests casos. “Lamentem que s’hagi produït aquest fet”, va explicar Ros. L’ambaixador espanyol va voler especificar que “en cap cas critiquem el dret a manifestació”. “Això no ho podem criticar, però sí que podem criticar fer atacs a la convivència o bretolades com ha fet aquest noi”, va afegir Ros.
Etiquetes
Veure’n més
76
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts