Salut

Les obres a l'hospital no afectaran els helicòpters

Les obres a l'hospital no afectaran els helicòpters

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Ordenament Territorial ha tret a licitació el concurs per a les obres d’adequació de la plataforma de l’helisuperfície de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els treballs es realitzaran a la teulada del centre mèdic, on està ubicada l’actual plataforma d’aterratge i enlairament dels helicòpters.

Aquest fet, segons van assegurar al Diari fonts de l’executiu, no afectarà l’entrada i sortida dels aparells ni el trasllat dels pacients. D’aquesta manera, mentre s’allarguin els treballs no s’haurà de buscar una plataforma d’aterratge i enlairament alternativa a l’actual.

Respecte a la millora que es durà a terme a la plataforma, l’objectiu és millorar-ne la seguretat. El plec de bases assenyala que l’helisuperfície actual acaba, als costats més estrets, sobre la vora de la façana, sense cap mitjà de protecció que pugui evitar caigudes al buit de persones o aeronaus.

A una distància d’una profunditat estimada en 0,70 metres hi ha una marquesina –un element de decoració de la façana– que pot proporcionar una protecció en aquestes caigudes, encara que exclusivament, pel desnivell existent, per a les persones, i tot i això de forma dubtosa.

A l’actual helisuperfície de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell aterren els helicòpters que transporten persones ferides per ser tractades al centre mèdic. També es fa el trasllat dels pacients cap a centres hospitalaris de Catalunya o França quan el seu estat ho requereix.

Respecte a les obres de la nova helisuperfície, el termini d’execució és de deu setmanes un cop siguin adjudicades per l’executiu.

tracking