Legislació

Proposta perquè el Consell declari l'estat d'emergència climàtica

Proposta perquè el Consell declari l'estat d'emergència climàticaEduard Piera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, amb l’aval del Govern i impulsats pels joves de Fridays for Future, van entrar ahir una proposta de llei al registre del Consell General per tal que es declari l’emergència climàtica, en la línia que ho estan fent altres estats del món.

La proposta fixa objectius a llarg termini, i es marca el primer horitzó vers l’any 2030. El que caldria assolir llavors és la generació d’un trenta-tres per cent d’energia pròpia i verda. Cal recordar en aquest sentit que, actualment, la majoria d’electricitat que arriba al Principat s’importa de França i Catalunya, sense ser verda. Així ho va explicar el president del grup demòcrata, Carles Enseñat, que va afegir que ara, el Govern “elaborarà mesures executives per produir electricitat verda”.

Sobre l’encaix que tindrà la proposta de llei sobre l’actual marc legislatiu, el president suplent del grup liberal, Marc Magallón, va afirmar que “s’ha tingut en compte el projecte de llei de transició energètica”.

Finalment, el portaveu de Friday for Future Mateu Bracque va destacar la importància que tenia l’entrada al Consell General de la proposta de llei. En aquest sentit va dir que “estem molt contents” i que la llei “reflecteix pràcticament tots els punts de les nostres demandes” i va acabar dient que “ara vetllarem perquè es compleixi”.

tracking