La coalició de Govern presenta una declaració d'emergència climàtica

La proposta, que s'ha treballat conjuntament amb el col·lectiu 'Fridays For Future', s'ha entregat a la Sindicatura aquest migdia

Els grups de Govern presenten una declaració d'emergència climàticaDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han fet arribar aquest migdia a la Sindicatura una proposta de reconeixement de la crisiclimàticai de la declaració de l'estat d'emergència en aquest àmbit. El document, que s'ha treballat conjuntament entre el ministeri de Medi ambient i el col·lectiu 'FridaysForFuture', demana al Consell General que aprovi el compromís de reduir les emissions anuals de gasos d'efecte hivernacle en un mínim del 37% el 2030 i que s'impulsi la transició cap a la neutralitat de carboni. La proposta recorda que la Constitució exposa que l'Estat ha de vetllar per "la utilització del sòl i dels recursos naturals" i que es declari l'emergència climàtica ques'estàpromovent des de diversos punts del món i que també tenen afectacions que es noten a Andorra. "Hem d'utilitzar l'embranzida dels joves delFFFper posar-nos-hi de valent" ha manifestat el president suplent del grup liberal, MarcMagallón.

L'escrit demana que es realitzin una sèrie d'accions en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com una nova llei d'aigüesabans del 2023; plans demobilitatsosteniblepelstreballadors de totes les administracions; una plataforma nacional per compartir cotxe; i laprohibiciódels plàstics d'un sol ús a partir del 2021, entre d'altres.Aixímateix, la proposta reclama incloure un representant jove a la ComissióNacionalde l'Energia i del Canvi Climàtic i a la Conferència de les parts del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el canviclimàtic, queseria escollitpel Fòrum Nacional de la Joventut. El president del grup parlamentari demòcrata, CarlesEnseñat, ha exposat que les mesures que es plantegen va dirigides sobretot al sector de la construcció "per aconseguir edificis més eficients" i al de l'energia per tenir el 33% d'energia nacional pròpia abans del 2030.

EnseñatiMagallónhan presentat la propostaacompanyatsdels joves de 'FridaysForFuture'. "És un pas moltfavorableper a Andorra i per al planeta. No hem trobat cap punt a faltar i estem moltcontentsamb el resultat" ha assegurat un dels representants del jove col·lectiu, MateuBraque.

tracking