Eleccions comunals

Molné és la candidata en qui confia CC per evitar divergències

La cònsol menor de la Massana rebria l’acceptació de les diverses sensibilitats

Molné és la candidata en qui confia CC per evitar divergències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que Ciutadans Compromesos tot just s’ha posat a treballar a la recerca dels candidats ideals que puguin rebre els vistiplau de les diverses sensibilitats que conflueixen en un partit com el massanenc, hi ha un nom que reuneix totes les condicions per convertir-se en l’aspirant a substituir David Baró. Es tracta d’Olga Molné, l’actual cònsol menor, una persona que seria ben vista pels diferents tarannàs que conviuen a la Massana i que permetria confeccionar una candidatura amb certa tranquil·litat, ja que difícilment els demòcrates hi posarien traves i tampoc els liberals, i molt menys el gruix de CC.

Des de CC, però, neguen que s’hagi començat a parlar de noms, almenys de forma oficial, i també és cert que s’haurà de convèncer una Molné que de moment és reticent a fer el salt a la primera línia de la política comunal. Fins a la data, concretament dilluns passat, Ciutadans Compromesos va decidir la composició de la comissió electoral que s’haurà d’encarregar de trobar els noms més adients per compondre la candidatura per a les eleccions del 15 de desembre. La comissió està formada per David Baró, Raül Ferré, Carles Naudi, Jael Pozo i Jordi Verdaguer (suplent), David Montané, Jordi Areny, Marcio da Costa i Judith Pallarés (suplent). Fonts de CC van explicar ahir que no es descarta la possibilitat d’ampliar la plataforma si terceravia opta per incorporar-se. Ara es treballarà per cercar el tàndem de candidats a cònsols, que s’afegiran a la comissió més endavant i lideraran el projecte.

Les mateixes fons van indicar que s’ha volgut buscar persones que no poden anar en una llista electoral i que DA accepta el projecte de continuïtat de CC per al proper mandat de quatre anys, de la mateixa manera que els demòcrates han valorat amb bona nota els vuit anys de gestió del comú per part de Baró.

Des de CC es defensa que no s’han de barrejar les diferències polítiques que existeixen en l’àmbit nacional amb el parroquial i que l’essència de l’èxit de CC es basa per apostar per la capacitat de les persones “independentment de la seva afiliació política”. En aquest sentit, s’insisteix que l’elector sap “discernir entre unes eleccions generals i comunals”, i per això el cònsol s’ha rodejat “dels millors” per materialitzar el seu projecte i tothom ha aprovat el seu treball.

UP-DA APOSTA PER LAURA MAS I RIOS VOL AZZOPARDI COM A NÚMERO DOS

Unió pel Progrés-DA d’Encamp veu en l’actual consellera, Laura Mas, la persona idònia per retenir el comú i fer front al perill que representa la candidatura del PS, que ja va demostrar les generals passades que no manté una distància de vots gaire gran amb l’actual majoria demòcrata. Fonts de DA van explicar ahir que no s’està negociant de moment amb els liberals, però sí que se’ls va informar que el número dos també serà d’UP. “Com que no hi ha negociacions no sabem què ens demanaran ni què podem oferir”, van afirmar les mateixes fonts. D’altra banda, la decisió del comú de no comprar els ter­renys del Prat Gran ha provocat una baixa a l’equip comunal, ja que el conseller menor Jordi Rich –ferm defensor de l’operació– ha deixat la corporació i no es descarta que decideixi defensar terceravia, juntament amb Pere Marsenyach. Segons sembla, David Rios pensa en Demelsa Azzopardi com a número dos.

tracking