x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
intervenció del govern

Liquidació d'Assegurances Generals

L’executiu injecta un milió i mig d’euros per garantir la cobertura de les pòlisses i l’estabilitat del sector
Mesures per a les pòlisses d'Assegurances Generals

Mesures per a les pòlisses d'Assegurances Generals

El ministre de Finances, Eric Jover, assegura que la liquidació de l'entitat "no depen de Govern"

El director de l'AFA, Ramon López, i el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, abans de la roda de premsa.

Liquidació controlada d'Assegurances Generals

El director de l'AFA, Ramon López, i el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, abans de la roda de premsa.

Alexandra Muratet
Actualitzada 16/10/2019 a les 12:27
La companyia Assegurances Generals està en procés de liquidació. L’asseguradora, que estava intervinguda des del mes d’agost passat per l’AFA, no podia garantir els riscos assegurats i ha vist com entrava en fallida. Aquesta situació, alertada per l’administrador especial, va provocar que el Govern fes un decret de mesures amb caràcter d’urgència i d’immediata aplicació.
En una roda de premsa convocada d’urgència ahir, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el director de l’Autoritat Financera d’Andorra (AFA), Ramon López, van comparèixer per tal d’anunciar el paquet de mesures per salvaguardar els drets dels clients d’Assegurances Generals. Aquestes mesures apunten cap a la futura liquidació de la companyia d’assegurances de la manera més ordenada possible per tal que els seus clients no n’acabin patint les conseqüències.

La primera de les actuacions anunciades pel decret és la injecció d’1,5 milions d’euros de diner públic per garantir les assegu­rances de manera immediata. Aquests diners, en forma de subvenció, aniran a altres asseguradores, que assumiran el risc de les pòlisses d’Assegurances Generals, com així detalla el decret aprovat pel Govern dilluns i publicat ahir mateix al BOPA. Les companyies que assumeixen la cobertura del risc de les reassegurances són Assegur, Financera d’Assegurances i Multisegur.
Igualment, i com a segona acció, el Govern destina 1.450.000 euros a garantir possibles contingències en les pòlisses de pagament fraccionat. Les mesures proposades per l’AFA i pel ministeri de Finances incidiran immediatament en 4.500 pòlisses i en els propers mesos acabaran actuant en les 9.000 que són d’Assegurances Generals.

Segons va explicar el director de l’AFA, aquesta actuació del Govern responia a una “situació d’interès general”, ja que s’havien detectat greus problemes a Assegurances Generals. Principalment, la problemàtica detallada per López feia referència a la manca de liquiditat per fer front a les pòlisses, la carència d’un programa prou ampli de reassegurances i la manca de bases tècniques mínimes.
Aquestes mesures es van decidir en una reunió entre l’AFA i les companyies d’assegurances, i de manera especial, les del sector de l’automòbil, que era el mercat en què majoritàriament es movia Assegurances Generals. El ministre Jover va considerar “normals” les subvencions i que no siguin les companyies que reasseguraran les que assumeixin el risc i en paguin els costos.


Govern no la vol confirmar

En la mateixa roda de premsa, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, no va voler confirmar la fallida de la companyia. En aquest sentit, Jover va dir: “No hi havia garantia que la companyia d’Assegurances Generals pogués complir amb les cobertures.” Per la seva part, el director de l’AFA va manifestar que de moment Assegurances Generals “continuarà fent la gestió de les pòlisses”, tot i que seran les altres tres compa­nyies les que responguin directament dels riscos.
Preguntat sobre la injecció de diner públic al sector i com pensava recuperar el Govern aquestes subvencions, el ministre Jover no va dubtar a afirmar que “es recuperarà la inversió a mesura que Assegurances Generals es recapitalitzi”. Un fet que sembla poc probable atès que la companyia no està fent contractació de noves pòlisses.

Sobre les possibles actuacions que la fiscalia o la Batllia puguin emprendre, el director de l’Autoritat Financera es va limitar a dir que “cal que cada poder treballi” i que no podia dir res més perquè no depenia d’ell. No va voler confirmar ni desmentir que hagi estat l’AFA qui hagi elevat un dossier a la fiscalia perquè la justícia comenci la seva investigació. El que sí que va voler deixar clar López és que l’AFA i l’administrador especial “treballen per garantir els drets dels clients”.
Etiquetes
  • #17 Cognom
    (16/10/19 20:55)

    1. Premi per l'Afa. Prepotència tota la que vulguem. Paga la padrina. El director qualsevol dia tocarà el dos cap el país d'on va venir i podrà dir que "ha puesto en su sitio a estos andorranos".
    2. Si els propietaris tinguessin el cognom Benitez, Perez o Lopez, també el Govern hagués pagat la seva mala gestiò. Aquì no passa reeee

    Respondre
  • #16 Si no ho dic, exploto!!!
    (16/10/19 20:01)

    Perque sóm a Andorra, sinó , diría jó, qu'es tracta d'una de les clasiques practiques, de la máfia italiano-novayorquesa de principis del segle passat. Aquí ho déixo, que m'acalento i dic alguna ruquería!!

    Respondre
  • #15 Demolició controlada, zona zero.
    (16/10/19 19:10)

    I tan controlada ....! Recau sobre els de sempre, sobre el sofert poble .....

    Respondre
  • #14 Niki
    (16/10/19 18:37)

  • #13 toni
    (16/10/19 15:56)

    Pagarem tots la festa i el beure! Govern de pandereta!

    Respondre
  • #12 Sara
    (16/10/19 15:44)

    Empresa privada rescatada per govern seria el millor titular per aquesta noticia

    Respondre
  • #11 De veritat?!
    (16/10/19 11:50)

    Cal?! Cal llençar els diners?! Sr.Jove i López, em donen a mi aquest diners, en faré més bon servei!!
    Gràcies 

    Respondre
  • #10 Ole...!
    (16/10/19 10:46)

    Fallida subvencionada pel nostre excel·lentíssim Govern, Ole, ole i ole !!

    Respondre
  • #9 Venuts
    (16/10/19 10:24)

    Liquidació controlada? Què vol dir això? Que la llei de l'embut es legalitza? Es rescata una companyia privada i la festa la paga el poble? Sense una llei de responsabilitat política estem venuts.

    Respondre
  • #8 Pere
    (16/10/19 10:10)

    Queda clar com funcionen les coses...

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts