salut

Les obres de millora de l'hospital deixaran Meritxell sense dos quiròfans tres mesos

La planta només comptarà amb dos per fer intervencions de cirurgia major ambulatòries

Les obres de millora de l'hospital deixaran Meritxell sense dos quiròfans tres mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora de la planta quirúrgica de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell deixaran el centre amb només dos quiròfans per dur a terme intervencions de cirurgia major ambulatòries com a mínim durant tres mesos, ja que aquest és el temps amb què s’ha programat la realització dels treballs. D’aquesta manera, l’hospital veurà anul·lats mentre es realitzin les obres dos dels quatre quiròfans dels quals disposa actualment. Les obres, de les quals ara mateix s’està realitzant el concurs per adjudicar-les, consistiran a reformar al soterrani 2 de l’hospital de Meritxell per ubicar el nou servei de cirurgia major ambulatòria.

Les obres a realitzar se situen a l’actual sala d’espera adjacent a la zona del bloc quirúrgic i als espais on estan situats els actuals vestidors del personal, diverses sales d’exploracions, la sala de l’UCI (coneguda com antiga sala Henneken) i altres zones d’accessos del bloc obstètric i reanimació, totes situades a la planta soterrani número dos.

Segons s’assenyala en el plec de bases del concurs, l’objectiu de les obres és la realització d’actes quirúrgics que requereixen anestèsia i vigilància postanestèsica, programats i que requereixen un ingrés i la posterior alta del pacient el mateix dia de la intervenció.

Tenint en compte que aquesta àrea de l’hospital continuarà funcionant, tots els treballs de l’obra s’hauran de fer per fases i zones i fora de l’horari laboral normal, per no interferir en el funcionament diari i requerit dels quiròfans, incloent-hi caps de setmana i dies festius, segons les necessitats de la propietat de l’obra.

Tots els treballs es realitzaran seguint les normatives corresponents i també les hospitalàries i les de l’empresa especialitzada en bioseguretat i ambients controlats dins l’àmbit hospitalari, per evitar pràctiques no apropiades durant el desenvolupament de les obres. Així, es farà segellat de zones i fases a nivell de seguretat hospitalària i bioseguretat, revisió periòdica durant el transcurs de l’obra, neteja, manteniment i reposició si s’escau del material deteriorat.

Al plec de bases del concurs també s’assenyala que hi haurà obligacions per a l’execució de l’obra respecte al personal, vestimenta, circulacions, zones de pas, així com també per acopi o extracció de materials o runes d’obra. Que s’establiran usos, circulacions i horaris a respectar pel personal de l’obra. Que s’haurà de respectar el termini de començar i de tenir finalitzades les obres. Que s’instal·larà un extractor industrial per mantenir les zones de treball en depressió. Que el moviment de material i runes d’obra es farà en horaris acordats. I que entre fase i fase es procedirà a una neteja abans de deixar els quiròfans operatius.

tracking