finances

Cap cartró de tabac no es podrà vendre a un preu que sigui inferior als 24,95 euros

Es fixa un diferencial del 30% respecte a les tarifes espanyoles, les més baixes dels veïns

Cap cartró de tabac no es podrà vendre a un preu que sigui inferior als 24,95 eurosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la llista de preus mínims dels productes del tabac. S’han fixat les tarifes d’un total de 1.700 referències amb un diferencial mitjà d’un 30% respecte a les espanyoles, les més baixes dels veïns. Tal com va explicar el ministre de Finances i Portaveu de l’executiu, el preu més baix de la llista és de 24,95 euros per un cartró, que suposarà pujades de fins a cinc euros en algun cas. L’executiu ha constatat que algunes marques es venien per sota dels vint euros. Jover va remarcar que la mesura ha d’acabar amb pràctiques comercials que “fins i tot posaven en risc els propis marges” i que ha de ser una eina efectiva contra el contraban.

L’establiment de preus mínims neix de la Llei aprovada el febrer passat i que regula els preus del sector. De fixar els barems se n’ha ocupat la comissió consultiva impulsada a aquest efecte i que componen dos membres de l’administració central i dos membres del sector (un per part del comerç i un per part de la indústria). Tal com estableix la normativa, el mínim s’ha fixat per unanimitat. Respecte al diferencial fixat, el Portaveu del Govern va remarcar que continua garantint la competitivitat del sector, al mateix temps que és compatible amb les accions contra el tràfic il·lícit de cigarretes.

Sobre la demanda feta aquesta mateixa setmana per la Unió de Comerciants del Tabac, que reivindica un 20% de guanys sobre el paquet de tabac, el ministre va manifestar que és un “element de negociació del propi sector”, però que en tot cas la fixació dels preus mínims ha de suposar una millora respecte als marges comercials. “Dona comoditat al sector, evita la lluita comercial”, va assenyalar el titular de Finances. Amb relació al control que es farà per garantir que es compleixin els preus mínims, Jover va indicar que “el sector és el propi interessat que les regles del joc es compleixin”, però que l’executiu també pot activar les seves pròpies mesures, com la inspecció.

tracking