feminisme

L'atenció a la dona que vulgui avortar serà efectiva el 2020

El cap de Govern afirma que ha de respectar l’ordenament jurídic vigent

L'atenció a la dona que vulgui avortar serà efectiva el 2020ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’atenció a la dona que vulgui avortar serà efectiu el 2020. El Govern va crear un grup de treball constituït fa uns mesos “per treballar en la qüestió jurídica, ja que ha d’estar d’acord amb l’ordenament vigent, “ja que hem de tenir molt clar quin assessorament o acompanyament podrem oferir, fins on es pot fer i fins on no es pot fer”, per encabir-ho dintre d’una legislació que penalitza l’avortament, va reiterar Xavier Espot, cap de Govern. L’executiu també està estudiant el contingut del pla de treball i la metodologia de com s’haurà d’orientar aquest servei”, va afirmar.

El cap de l’executiu va assenyalar que “creiem que a final d’any podrem tenir tota la documentació, el pla de treball, el metodològic i tots els protocols d’assessorament i acompanyament”. Espot també va manifestar que ja tenen els equipaments i el personal per engegar el projecte. “Ja tenim un local més o menys cercat i identificat, i també tenim els recursos humans i materials necessaris per tirar-lo endavant, i per tant l’únic que ens falta és acabar d’enllestir aquesta feina de fons.” El cap de l’executiu també va matisar que “és molt fàcil inaugurar un local, però també hem de tenir en compte que al darrere hi ha d’haver una sèrie de documents i protocols perfectament treballats”, els quals ajudaran a realitzar un millor acompanyament.

El servei d’atenció a la dona és un projecte que Demòcrates per Andorra portava al programa electoral, en el qual es vol implementar un sistema d’assessorament multidisciplinari encarat a aquelles dones que vulguin inter­rompre l’embaràs.

tracking