L'Institut d'Habitatge fixarà preus de referència dels lloguers

Víctor Filloy ha anunciat que els propietaris que no hi hagin apujat l'IPC en els últims tres anys queden fora de la congelació del lloguer

L'Institut d'Habitatge fixarà preus de referència dels lloguersSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha anunciat la creació d'un Institut d'Habitatge que s'encarregarà de recollir dades per oferir preus de referència dels lloguers segons la zona on es situïn dins de les mesures que el Govern aplicarà perincentivar la sortida d'habitatges de lloguer al mercat. Filloy ha afirmat que l'objectiu és evitar que els propietaris abusin amb el preu del lloguer.

El ministre ha explicat que queden exempts de la congelació dels preus del lloguer els propietarisque hagin mantingut les tarifes en els últims tres anys que podran fer un augment superior a l'IPC. La mesura tampoc afecta als habitatges que superin els 200 metres quadrats i a aquells en els que s'hagin fet reformes de millora.

El Govern ha comunicat que la mesura de pròrroga del contracte s'extendrà un any amb només l'increment de l'IPC, però no s'aplicarà quan l'arrendador cedeixi l'habitatge al Govern per a usos socials i tampoc quan el vol recuperar per a ús propi o familiar.

tracking